небеса

По-перше, сподіваюсь, що всі гарно відсвяткували Великдень!

Останнім часом було розміщено кілька статей стосовно нашої вічної природі, і я думаю, що прийшов час поговорити ось про що. Які вірування мормонів стосовно життя після смерті?

Ми віримо, як і інші християни, що Христос помер і воскрес через три дні. Він подолав смерть, і через те, що Він воскрес, все людство було звільнено від пут смерті. Не зважаючи на вік, расу, стать, релігійні погляди, хороші чи погані вчинки, всі знов отримають свої тіла під час воскресіння після Другого пришестя Христа.

Але що відбуватиметься до цього? До того як стати воскреслими істотами, наші духи знаходяться в духовному світі. Ті, хто прийняв Євангелію Христа під час свого земного життя, будуть перебувати в духовному раю, а ті, хто цього не зробив, чи через незнання, чи через відмову, будуть знаходитися в духовній в’язниці. У тих, хто знаходиться у духовній в’язниці, буде можливість прийняти Євангелію Христа, тому що місіонерська робота продовжуватиметься в духовному світі. Саме тут, в духовному світі, Христос провів ті три дні, що Його тіло лежало в гробниці. (див. Учення і Завіти 138:29-34).

Дейл С. Морітсен пояснив: “Петро говорить про духовний світ як про “в’язницю”, і для декого це саме так. (1 Петра 3:18–201 Петра 4:6) Проте, головним чином, це місце навчання і очікування, а не місце страждань. Саме там, тих, хто не мав можливості в земному житті прийняти Євангелію, і тих, хто мав часткову можливість, але відмовився, будуть навчати їй.” Проте для тих, хто в духовному раю, духовний світ буде місцем великої роботи, тому що вони будуть саме тими, на кого ляже відповідальність поширювати послання Євангелії. Багато роботи належить виконати там!

Більшість людей, як правило, розглядають життя після смерті в простих поняттях раю і пекла. Як я вже зазначила, є тимчасовий стан між смертю і воскресінням, в якому всі будуть поміщені у в’язницю або рай. Однак після воскресіння (після Судного Дня), наше вічне існування дещо складніше.

В 1832 році Джозеф Сміт і Сідней Рігдон вивчали Білію і розмірковували над цим. Джозеф написав, що вони прийшли до розуміння: “Здавалося очевидним—з тих істин, які залишилися,—що термін “Небеса” у значенні вічного дому, призначеного для Святих, повинен включати більше царств, ніж одне.” (Вступ до Учень і Завітів 76, див. також  Від Івана 5:29) Згодом вони побачили видіння, в якому їм були явлені три ступені слави. (Учення і Завіти 76)

план спасіння

Існує целестіальне царство, террестріальне царство і телестіальне царство. Їхня слава порівнюється зі славою сонця, місяця і зірок (Павло також казав про це у 1 посланні до Коринтян 15:40-42). Ці царства відрізняються ступенями “спасіння”: кожен отримає спасіння в тій чи іншій формі, тобто всі воскреснуть і будуть поміщені в одне з цих царств. Термін “піднесення” означає найвищу формою спасіння, уготовану для тих, хто знаходитиметься в целестіальному царстві.

Для найбільш нечестивих уготоване місце, яке називається зовнішньою темрявою. Ті, хто будуть кинуті до зовнішньої темряви і вічного прокляття, це ті, хто зреклися Святого Духа. Вони називаються “синами смерті”, і я би не ставилася до цього легковажно. Я не вважаю, що це стосується вашого розуміння поняття “посередній” грішник. Ці — гірші з гірших; вони пізнали благодать Бога, але все одно обрали повстати проти Нього.

Ті, хто потрапить до телестіального царства, не прийняли Христа як Спасителя в цьому світі або у світі духовному. Я би сказала, що це “погані” люди. Як написано в 103 вірші: “Це ті, хто є брехунами, і чаклунами, і перелюбниками, і розпусниками, і всі, хто любить і чинить неправду.” Ті, хто потрапить до террестріального царства, хороші, порядні люди: люди, які не були доблесними у своєму свідченні або були байдужими. Про них говориться, що вони є “шанованими людьми землі, кого було засліплено лукавством людей.” (У. і З. 76:75,79)

До целестіального царства потраплять ті, хто прийняв Христа як Спасителя, ті, хто вірні у свідченні, і постійно намагаються виконувати волю Господа. Це ті, хто витерпіли до кінця, і слідували настанові Христа: “ будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний” (Від Матвія 5:48). Це те, до чого варто прагнути, і що потребує життя, сповненого віри, послуху і відданості на шляху зростання в Божественній ролі, яка нам призначена.

Я вважаю, ось що варто винести з цього знання: 1) У Бога є план, і 2) оскільки це простий план, він пристосований до складностей і особливостей Його дітей і їхньої праведності. Ми будемо відновленні відносно нашої непохитності у дотриманні наших завітів, коли ми намагаємося досягти свого Божественного потенціалу.

Ця стаття була написана Меган і опублікована англійською мовою на www.whatdomormonsbelieve.com  (Частина 1, Частина 2). Переклад Шепелєвої Людмили.

Ви можете переглянути відео, яке пов’язане з цією темою:

 

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.
Позначки: