справжнє джерело впевненості

фото lds.org

На початку 1990-х років телевізійне гасло, що мало вплив на нашу родину, звучало так: «Тріск, хруст, хлоп! Що кажуть вам Рисові Пластівці?

Одного недільного ранку перед тим, як піти до Церкви, наші маленькі діти, сидячи за столом, їли рисові пластівці, а я переглядала урок Товариства допомоги, який я мала провести в цей день. Тихий голосок нашої 4-річної дитини заявив: «Мама, мені сьогодні не потрібно йти до Церкви».

Я сказала: «Що?»

Маленька Джеймі повторила: «Сьогодні мені не потрібно йти до Церкви».

«Хто тобі це сказав?» –  здивувалася я.

Вона з гордістю проголосила: «Мої пластівці мені сказали!»

Я думаю, ми всі можемо погодитися з тим, що нам дошкуляють голоси, які Президент Даллін Х. Оукс називає альтернативними  –  ті голоси, які намагаються переконати нас стати особистостями, протилежними тим, яких ми знаємо як Святих Останніх Днів. Ці голоси намагаються переконати нас в помилкових фактах, ніби ми не досить хороші, не досить гарні, не досить розумні, не досить духовні або ніби ми нічим не виділяємося. Деякі з цих голосів намагаються вмовити нас змішатися з рештою світу, в той час як ми народилися, щоб «виділятися. Бути іншими. Бути світлом».

Коли ми краще розуміємо нашу Божественну сутність; це світло, що йде зсередини, і поєднуємо це з точним дотриманням наших завітів, таких як життя за заповідями Бога і служіння іншим, подібно до нашого Спасителя Ісуса Христа, ми можемо розраховувати на деякі чудові благословення.

Розуміння нашої Божественної суті не обов’язково підвищить нашу впевненість в собі, але воно зміцнить впевненість в тому, що Господь допоможе нам зробити більше і стати більше, ніж ми могли б самостійно.

Коли я була маленькою, я була сором’язливою, тобто по-справжньому сором’язливою! Моя мама підтвердить, що я постійно ховалася за її спідницею. Мені було важко просидіти цілий день у першому класі. Часто траплялося так, що я плакала за партою, поки моя вчителька не відводила мене в клас до мого старшого брата і не дозволяла мені сидіти з ним до кінця дня. Я не вчилася читати з моїм класом, тому що боялася говорити вголос. Я відвідувала літню школу, поки не змогла прочитати просту книгу Саллі, Дік і Джейн і написати своє ім’я. Через сором’язливості у мене не було друзів.

Мої батьки приєдналися до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, коли я була ще маленькою, і все змінилося.

Мене навчали, що я дитя Бога, і я цьому повірила. Я навчилася молитися самостійно і з сім’єю. Я знайшла друзів в Початковому товаристві і навчилася читати прості уривки з Писань з трибуни, що стояла в кімнаті Початкового товариства. Коли я була молодою жінкою, я читала і молилася про Книгу Мормона, і це зміцнило моє свідчення про Ісуса Христа і Його відновлену євангелію. Знання про те, що Книга Мормона істинна, зміцнює моє свідчення про Джозефа Сміта і дає мені впевненість в тому, що я можу покладатися на мудрість і скерування від пророків останніх днів. Воно допомагає мені бачити різницю між істиною і голосами світу. Мені подобається, що Церква не тільки дає нам можливість зростати у всіх сферах нашого життя, але також допомагає нам зміцнювати впевненість в тому, що ми можемо робити складні речі.

Просто подумайте про впевненість і мужність, які ми можемо мати, коли знаємо, що Дух направляє нас. Коли Святий Дух з нами, ми маємо більше мужності відстоювати те, у що ми віримо, і виступати на захист цього, коли це необхідно.

Під час навчання в старших класах наша дочка Джена  пішла на танці з милим хлопцем. Вона виглядала чудово, коли її чарівний супутник вів її тротуаром до своєї машини. Вона пішла на танці і весело провела час, і я, можливо, не запам’ятала б той вечір так добре, якби не відбулося наступне.

Через якийсь час після повернення Джени додому з танців, пролунав дзвінок у двері. Коли ми відкрили двері, ми побачили одну червону троянду і маленьку записку, що лежалиа на килимку. Це була не вишукана записка або красива листівка, а просто аркуш паперу, вирваний з блокнота.

Там просто говорилося: «Джено, ми просто хотіли сказати ВЕЛИКЕ спасибі за те, що ти одягла скромне плаття на танці».

Ця маленька записка з похвалою багато значила для нас усіх. Той факт, що хтось це помітив, посилив рішучість Джени жити у відповідності зі стандартами і дав їй більш глибоку впевненість в тому, що вона на правильному шляху.

Ми не завжди отримуємо похвалу, коли намагаємося робити все можливе, щоб жити за стандартами Церкви. Насправді іноді нас відкрито висміюють – іноді в приватному порядку, а іноді публічно. Але ми інші, і ми особливі люди. І це добре! Чим більше ми осягаємо нашу сутність і прагнемо жити у відповідності з нашими завітами, тим більш впевненими дітьми Бога ми стаємо.

Чи повинні ми бути досконалими? Ні. Ми знаємо, що в цьому житті досконалість недосяжна. Але ми можемо бути гідними.

У брошурі «Заради зміцнення молоді» нас усіх закликають бути смиренними і готовими чути голос Святого Духа і ставити мудрість Господа вище нашої власної мудрості.

«Якщо ви будете слідувати цьому, – читаємо ми, –  Господь зробить ваше життя набагато кращим, ніж ви самі могли б це зробити. Він примножить ваші можливості, розширить бачення та надасть вам сили. Він надасть вам необхідну допомогу у подоланні ваших випробувань і труднощів. Ваше свідчення зміцниться, й ви знайдете справжню радість, пізнаючи вашого Небесного Батька та Його Сина Ісуса Христа, і ви відчуєте Їхню любов до вас»

Ми показуємо свою любов до Нього, живучи відповідно до наших завітів, – ставлячи Бога на перше місце, дотримуючись Його заповідей, служачи іншим, – і тоді найдивовижніші речі відбуваються з нашою впевненістю: вона «зміцніє у присутності Бога» (Учення і Завіти 121:45).

Адаптовано з виступу сестри Крейвен на жіночій Конференції УБЯ в травні 2018 року.

Ця стаття була написана англійською мовою Беккі Крейвен і опублікована на сайті lds.org. Переклад Тамари Мартиненко

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту mormon.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]
Авторское право © 2018 Faith.in.ua. Все права защищены.
Этот сайт действует независимо от Церкви Иисуса Христа Святых последних дней (иногда называемой «мормонской Церковью»). Выраженное здесь мнение не всегда отражает позицию Церкви. Точка зрения отдельных людей является их личной ответственностью и не всегда отражает позицию Церкви. Чтобы ознакомиться с официальной позицией Церкви, посетите сайты LDS.org или Mormon.org.

Pin It on Pinterest