став колишнім мормоном

Ця стаття може вас здивувати. Це зовсім не те, чого ви очікуєте від позиції колишнього мормона, і я сподіваюся, що це також допоможе вам переосмислити свою віру, як нещодавно це зробив я.

Я народився і виріс мормоном. Більше чотирьох десятиліть я визначав себе цим словом, але останні події в керівництві Церкви змусили мене не тільки поставити під сумнів мій статус як мормона, але й абсолютно відкинути його.

Я знаю, про що ви думаєте. «Що могло спричинити це? Нестача віри? Боротьба з гріхом?» Насправді ні те, ні інше, насправді все якраз навпаки. Тож чому я вирішив стати колишнім мормоном після того, як стільки років гордо був ним? Це просто. Тому що пророк так сказав! І дійсно, мільйони інших людей в Церкві також свідомо стали колишніми мормонами з тієї ж причини.

(Я ж казав, що ви будете здивовані!)

Як ви, мабуть, чули, наш любий пророк, Президент Рассел М. Нельсон, озвучив одкровення, яке він нещодавно отримав стосовно назви Церкви:

«Господь вклав у мій розум думку про важливе значення назви, яку Він наддав Своїй Церкві, а саме Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів. У нас є завдання – досягти гармонії з Його волею. Протягом останніх тижнів різні церковні провідники та відділи ніціювали необхідні кроки, щоб його виконати. Додаткова інформація щодо цього важливого питання буде наявною протягом наступних місяців». 

І що ж таке Господь вклав в його розум? Серед іншого, таке:

«Коли мова йде про членів Церкви, кращі терміни ‘члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів’ або ‘Святі останніх днів’. Ми просимо не використовувати термін ‘мормони’».

Якщо ви, як і я, вірите, що Рассел М. Нельсон є пророком Господа Ісуса Христа, ви також маєте вірити, що Сам Господь Ісус Христос хоче, щоб ми перестали називати себе мормонами. Замість цього, тепер ми повинні вважати і називати себе та одне одного ‘Святі останніх днів’ або ‘члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів “.

Вперше в історії нам довелося запитати себе, чи достатньо у нас віри в живого пророка, щоб прийняти рішення стати колишніми мормонами. Яка іронія!

Але, якщо без жартів, реальність така, що деяким з нас дуже важко прийняти цю, здавалося б, незначну, але безсумнівно важливу настанову. Потрібна віра, щоб протистояти переслідуванням світу, політичному тиску сьогодення і спокусам сил зла, і так само виявиться, що декому потрібна також величезна віра, щоб прийняти прості зміни в нашому повсякденному лексиконі. Пророк знає про це і підтверджує це, радячи нам: «У нас є завдання – досягти гармонії з Його волею». Декому з нас доведеться попрацювати, і ця праця вимагатиме віри, і саме в цьому вся справа – в вірі.

Було багато припущень щодо походження, значення та майбутніх наслідків цього одкровення. Чи викликано воно необхідністю нагадати нам, що ми живемо в останній період останніх днів, який невблаганно наближається? Або це зумовлено сумним фактом того, що світ спаплюжив священну назву, засновану на імені пророка Мормона? Або це може бути просто ще одним способом Господа, яким Він перевіряє і випробовує віру Своїх учнів? На даний момент ми не знаємо нічого іншого, крім найголовнішого: людина, яка спілкується з Ієговою, яка є носієм Його священства, яка володіє усіма ключами для отримання одкровення для Церкви і є тим, кого ми колективно підтримали як пророка, провидця і одкровителя, сказав нам, що це воля Господа.

Господь знову дав нам можливість застосувати нашу свободу вибору… наблизитися до Нього або служити іншому господарю. Навіть просте слово, яке ми звикли використовувати, може мати вічні наслідки.

Моїм друзям, тепер колишнім мормонам, я кажу:

Тож давайте подякуємо Богові за пророка… і за сучасне одкровення… і тож давайте змінимо з радістю те, як ми називаємо себе, покажемо собі, одне одному, світові і, найголовніше, Господу, що незалежно від того, як Він просить нас називати себе, ми неухильно є Його учнями.

Ця стаття була написана англійською мовою Братом Смітом та опублікована на сайті latterdaysoldiers.com. Переклад Тамари Мартиненко

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]