заміж за невіруючого

ПИТАННЯ

Любий дідусю,

Я відчуваю, що якщо я хочу поставити вам питання, я маю звертатись до вас так, наче я вже знаю вас. Отже, поїхали… (усмішка). Кілька місяців тому мені пощастило познайомитися з чудовим хлопцем, я впевнена, що ви, напевно, подумали, ну ось, почалося, але це для мене, звичайно, дуже делікатна тема, тому, будь ласка, будьте поблажливі. Мені зараз 17 років, і все моє життя, відтоді як мені виповнилося 6, всі мої друзі були дорослими. Таким чином, ви можете собі уявити, що мої думки відрізняються глибиною і т. ін. У людини, яку я зустріла, такі ж самі думки, що і в мене, стосовно ВСЬОГО, за винятком, звичайно, Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Я відчуваю глибоку й надзвичайно сильну заклопотаність, тому що Дух каже мені, що ми маємо бути разом, з самої першої нашої зустрічі. Я попросила його принаймні спробувати зрозуміти те, у що я вірю, попросивши місіонерів пояснити йому все, з розумінням того, що питати не означає, що він повинен це прийняти. Він дотримується думки, що він знає все, що йому потрібно знати про цю Церкву або будь-яку іншу церкву. Я молюся про більшу віру через спонукання Духа, а також про терпіння. Але, звичайно, я не могла стримати сльози, коли він сказав мені, що хоче одружитися зі мною і що він любить мене. Дідусь, я люблю його всім серцем, але мене дуже ранило, коли він сказав, що йому не потрібно вступати в шлюб в так званому «храмі, створеному людиною», щоб Бог знав, що у нього на серці. Я знаю, що його відповідь показує, що він просто ставиться до цього питання легковажно, без будь-яких зобов’язань. Але я все ще відчуваю те саме спонукання Духа, що і раніше, коли я з ним. Чи повинна я просто продовжувати молитися і бути терплячою? Іноді я відчуваю, що мені слід поговорити з єпископом на цю тему, але мій батько єпископ, і я розмовляю з ним, і він каже молитися і робити те, що підказує Дух, але це не дуже допомагає. До кого мені звернутися, щоб обговорити це питання? Я не знаходжу жодної відповіді.

Роуз

ВІДПОВІДЬ

Люба Роуз,

Я впевнений, що ця людина має рацію, коли каже, що йому не потрібно вступати в шлюб в «храмі, створеному людиною», щоб Бог знав, що у нього на серці. Те, що у нього на серці, цілком очевидно. Він любить себе і силу власних перемог. Звичайно, він каже тобі, що любить тебе! Як ще він міг би спіймати 17-річну дівчинку, щоб використовувати її в своїх власних цілях. У твоєму віці важко (незважаючи на те, що поруч є дорослі знайомі) зрозуміти, що таке любов насправді. Повір мені, це набагато більше, ніж емоційна прив’язаність! Якщо одна людина любить іншу, інтереси і щастя цієї людини стають пріоритетними. Вони стають навіть більш важливими, ніж власні інтереси людини. Складові любові, віриш ти чи ні, чітко визначені Павлом в 1 Кор. 13:4-6. З цього уривка ми дізнаємося, що любов складається з цих дев’яти якостей: терпіння, милосердя, великодушності, смирення, чемності, безкорисливості, м’якого характеру, простоти та щирості.

Той факт, що цей чоловік не цікавиться твоєю релігією, просто означає, що він не цікавиться тобою; він цікавиться тільки собою. І коли йому набридне грати з тобою, він знайде когось іншого.

Нехай твій батько навчить тебе, які невимовні благословення чекають на тих, хто запечатаний на час та на вічність у святому храмі. Коли ти прийдеш до розуміння того, що це за благословення, ти не будеш мріяти вийти заміж ні в якому іншому місці, ні з будь-якої іншої причини. Скажи цій людині, що ти вирішила зустрічатися тільки з юнаками, гідними храму, і що після того, як він дізнається більше про Церкву і приєднається до неї, і буде жити гідно того, щоб прийти до тебе з храмовою рекомендацією, ось тоді ти подумаєш про те, щоб знову бути з ним.

Ще одна річ – дуже легко, особливо для підлітків, сплутати емоції зі спонуканнями Святого Духа. Святий Дух ніколи не спонукатиме тебе вийти заміж поза храмом або робити щось ще, що суперечить словам Пророків. Пророки часто і недвозначно говорили на цю тему. Ось тільки одна з багатьох таких цитат:

«Якщо молоді люди, які вступають в шлюб поза храмом, не покаються швидко, вони позбавлять себе піднесення в Целестіальному Царстві Божому. Якщо вони доведуть, що гідні, незважаючи на цю величезну помилку, увійти до Целестіального Царства, вони увійдуть в це Царство як служителі.

Що це означає? Одкровення говорить нам, що вони входять до цього Царства, щоб бути слугами тих, хто гідні більш піднесеного стану, місця з більш великою славою. Вони будуть служити їм. Вони не стають синами і дочками Бога. Вони не є співспадкоємцями з Ісусом Христом. Вони не отримають Царство, тобто вінець і славу Царства Божого. Ті ж, хто вступили в шлюб в храмі на час і на вічність, якщо вони праведні й вірні своїм завітам, входять в це Царство. Вони – спадкоємці цього Царства, співспадкоємці з Ісусом Христом, сини і дочки Божі, які мають право на повноту Царства» (Joseph Fielding Smith, Answers to Gospel Questions,, Vol 4, p.196).

Дідусь

Ця стаття була написана англійською мовою та опублікована на сайті askgramps.org. Переклад Тамари Мартиненко.

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]
Позначки: