мати та батько навчають маленьку дитину ходити

З часів організації Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів в 1830 році, мормони були працелюбним народом — вони будували міста, організовували громади, заселяли нові території, а також розвивали сільське господарство, скотарство й переробне виробництво. Робота була не з легких, але перші піонери сповідували принцип самодостатності як в земних, так і в духовних питаннях. Храми і каплиці були першими будівлями, які з’являлися в нових поселеннях. Але, незважаючи на всю роботу, яку потрібно було виконувати, неділя вважалась днем поклоніння.

Сьогодні членів Церкви спонукають набувати навичок, здобувати освіту, бути працьовитими і віддавати свій борг суспільству. Весь процес починається з віри в Ісуса Христа. Якщо ми будемо налаштовувати свій компас на приклад Христа й оцінювати свої повсякденні дії тим, що зробив би Він сам, ми зможемо краще розуміти, як використовувати свій час і таланти найкращим чином.

Ми віримо, що Бог відповідає на молитви. До основних рішень в житті, особливо до вибору нашого фаху, слід підходити з молитвою. Коли ми молимось, щоб дізнатись, який кар’єрний шлях буде кращим для нас, і слухаємо відповіді, нам стає доступна додаткова допомога, і ми опиняємося в кращому положенні, щоб допомагати іншим, починаючи з наших власних сімей.

Розвиток віри в Ісуса Христа і часте звернення в молитві до нашого Небесного Батька – є основою самозабезпечення. Ось ще декілька принципів самозабезпечення, яких ми навчаємо, та яких намагаємось дотримуватись:

1.Працюйте старанно. Ми повинні зробити свою частину роботи, якщо очікуємо, що Господь благословить нас. Президент Дітер Ф. Ухтдорф з Першого Президентства Церкви вчив: “Господь не очікує від нас, що ми будемо працювати більше, ніж ми можемо… Наш Небесний Батько лише просить, щоб ми робили все, що в наших силах — щоб працювали на повну потужність, незважаючи на те, велика вона, чи мала”.

2.Працюйте з розумом. Використовуйте час мудро. Визначення пріоритетів у справах, правильне використання вільного часу і знаходження часу для духовного розвитку робить нас більш продуктивними. А постійні пошуки більш ефективних способів виконання справ поліпшать наші трудові будні.

3.Вчіться керувати грошима. Сучасний Апостол, старійшина Л. Том Перрі, навчав важливості уникати надмірних боргів: “Перш ніж брати щось в борг, якщо це дійсно необхідно, ретельно і вдумливо помоліться та, проконсультувавшись, прийміть найкращу з можливих порад”. Створення та дотримання розумного бюджету, який включає милосердне пожертвування, таке як десятина, й ощадний рахунок, допоможе нам мати значний спокій у наших домівках.

4.Вирішуйте проблеми. Коли ми відчуваємо себе пригніченими і стурбованими через тягар проблем, ці турботи можуть заважати нам ясно мислити. Краще подивитись проблемі у вічі. Знайти рішення. Коли Йосип дізнався, що Єгипту загрожують сім років голоду, він не витрачав часу на переживання. Він відразу почав працювати над рішенням проблеми (див. Буття 41:33-36).

5.Прагніть навчатися. Іноді рішення може полягати у тому, щоб отримати більш високий рівень освіти. Це може бути формальне навчання в коледжі або навчання за власною ініціативою. Удосконалюйтесь, вивчаючи все, що тільки можливо, що пов’язано з сферою вашої зайнятості, про навколишній світ і про кращі способи досягнення успіху. “Обираючи освіту, нам слід готуватися, щоб бути в змозі забезпечувати себе і тих, хто буде від нас залежати.” – навчав Старійшина Даллін Х. Оукс. “Необхідно, щоб наш фах користувався попитом. Освіта є невід’ємною складовою стабільного і благополучного життя людини.”

6. Будьте гідними. Важкі часи можуть іноді змушувати нас переглядати або навіть поступатися нашими цінностями. Ніяка кількість грошей не варта того, щоб знижувати наші стандарти. Не забувайте довіряти Богу. “Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся” (Приповісті 3 5).

Якщо ми застосовуємо ці принципи і вчимося проявляти свою віру в Господа, ми станемо більш самостійними як у духовному, так і у матеріальному плані, і будемо мати більше радості і миру в своїх сім’ях.

Вперше стаття опублікована англійською мовою на www.mormon.org та перекладена Половченко Оленою.

The following two tabs change content below.

Alyona Smith

Євангелія змінила моє життя назавжди! Я завжди відчувала, що життія має деякий глибокий сенс, але з приходом Євангелії у моє життя я дізналася, як я можу розкрити свій прихований потенціал, протистояти викликам і залишатися щасливою людиною незважаючи ні на що. Евангелие навсегда изменило мою жизнь! Я всегда чувствовала, что жизнь имеет некий глубокий смысл, но с приходом Евангелия в мою жизнь я узнала, как я могу раскрыть свой скрытый потенциал, противостоять испытаниям и оставаться счастливым человеком несмотря ни на что.