як відчути духовний досвід

Думки і почуття

Якщо подумати, всі людські переживання мають в своїй основі духовні властивості. Кожного дня ми думаємо і відчуваємо; ці обидва процеси є духовними, і те, що відбувається з нами і навколо нас, викликає думки і почуття. То чи ми фізичні істоти, які мають духовний досвід, чи ми духовні істоти, які мають фізичний досвід? Яке питання більше резонує з вами? Мормони твердо вірять в останнє.

Розпізнати духовний досвід може бути настільки ж просто, як змінити перспективу і бути більш уважними. Якщо ви почнете звертати увагу, ви бути здивовані духовними речами, які відбуваються навколо вас і в вас самих. Життя може стати більш значущим у багатьох відношеннях, коли ви налаштуєтесь на духовне. Ви самі зможете побачити, що Бог пам’ятає про вас, що Він дуже любить вас і ви ніколи не залишитесь на самоті.

Розум і серце

Ісус Христос пояснив в Ученнях і Завітах як розпізнати Дух Божий. Він сказав: “Так, знай, Я скажу тобі у твоєму розумі і у твоєму серці, через Святого Духа, Який зійде на тебе і Який буде жити у твоєму серці” (УЗ 8: 2). Інше Писання описує те, що ви можете відчути, коли отримаєте відповідь на ваші молитви: “Але, ось, Я кажу тобі, що ти повинен з’ясувати це повністю своїм розумом; потім ти повинен спитати Мене, чи це правильно, і якщо це правильно, Я зроблю так, щоб твої груди запалали зсередини; отже, ти відчуєш, що це правильно” (УЗ 9: 8).

Більшість духовних переживань м’які, тихі і ніколи не бувають нав’язливими. Як правило, вони з’являються в нашій свідомості як підказки, які закликають нас робити хороші речі. Зверніть увагу на наступний уривок з Книги Мормона: “Але знайте, те, що від Бога, запрошує і принаджує творити добро постійно; ось чому все, що запрошує і принаджує творити добро, і любити Бога, і служити Йому, надихнуто Богом” (Мороній 7:13).

Найбільш потужні духовні переживання відбуваються в серці і розумі одночасно. Досвід такого роду залишає нові знання і потужне, тривале почуття любові. Це особливий досвід, який можна отримати через молитву і піст, але це може також статися випадково, коли Господь відчуває, що це буде найбільш значущим для людини.

Використовуйте молитву, щоб розпізнавати духовні речі

Візьміть за звичку молитися. Якщо ви звернетесь вранці зі смиренним проханням про те, в чому як ви відчуваєте у вас є потреба, і повернетесь до Небесного Батька з вдячністю ввечері, ви підготуєтесь до того, щоб помічати духовні речі і бути свідком того, як Господь працює у вашому власному житті.

Ця стаття вперше була опублікована англійською мовою на www.mormon.org. Переклад Людмили Шепелєвої.

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.
Позначки: