Духовні підказки - це духовні відповіді

Що таке духовні підказки?

У певний момент життя ми починаємо пошук відповідей, як великих так і маленьких. Часто ми запитуємо себе, чи є те, що ми відчуваємо, відповіддю від Бога. І якщо це від Нього, як ви вчитесь розпізнавати, що це від Нього, а не ваш власний розум?

Бог любить вас і бажає вам найкращого. Через Свою любов до вас Він буде спонукати вас робити те, що принесе вам вічне щастя і дозволить вам знову жити з Ним. Духовні підказки – це навіювання від Бога, які дають напрямок вашому життю.

Духовні підказки реальні, але, хоч може бути важко їх розпізнати, навчитися слухати Святого Духа можна так само, як і будь-якій іншій добре сформованій звичці. Коли ми навчимося розуміти, як Святий Дух говорить особисто з нами, буде легше розпізнавати Його підказки.

Як розпізнати підказки?

Що являють собою настанови від Бога? Вони можуть прийти в різних формах, в тому числі у вигляді наших думок і почуттів.

У Новому Заповіті Павло навчає, що “плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість” (До Гал 5:22-23). Святий Дух говорить спокійно і лагідно, однак негативні емоції не приходять від Бога.

Досліджуючи наші думки ми зможемо навчитись розпізнати підказки Святого Духа. Що наші думки спонукають нас робити? У Книзі Мормона пророк Мормон навчає, що “все, що запрошує і принаджує творити добро, і любити Бога, і служити Йому, надихнуто Богом” (Мороній 7:13).

Простіше кажучи, підказки Святого Духа допомагають нам ставати кращими людьми, спонукаючи нас служити Богові і іншим людям. У той час як настанови від Бога не завжди легко розпізнати, ми можемо бути впевнені, що спонукання, які надихають нас ставати краще – від Бога. Підказки від Духа наближають вас до Бога і Його плану для вас, чи до світу і ваших власних планів?

Грандіозні, знаменні події стаються рідко. Найчастіше ми навчаємось і отримуємо скерування через маленькі, прості підказки. У моменти спокійного обдумування Святий Дух може навчити нас тому, що ми маємо робити. Дух говорить спокійним, тихим голосом. Підказка звучать як шепіт, який ми могли б не почути, якби не прислухались. Вчіться слухати підказки. Вони можуть прийти через слова зі Священних Писань, через надихаючі ЗМІ, через щиру молитву або через пораду від іншої людини.

Як поводитись з підказками?

Духовні підказки – це милість від Бога. Це щось особливе і не завжди слід ділитися цим з іншими. Записування цих підказок в особистому щоденнику допоможе вам пригадати їх пізніше і зміцнить ваше бажання слідувати за Христом, якщо ви пам’ятатимете моменти, коли ви відчували спонукання Святого Духа, які формували вашу віру.

Іноді спілкування з церковними керівниками або місіонерами може допомогти вам розпізнати підказки, які ви отримуєте, але найкраще джерело для скерування – звернутися до Бога через відверту, щиру молитву.

Ця стаття вперше була опублікована англійською мовою на www.mormon.org. Переклад Людмили Шепелєвої.

 

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.
Позначки: