будильник, щоб пробудитися

Коли ми з моїм чоловіком були заручені, ми винайшли багато різновидів гри “Чому б ти надав перевагу.” Взагалі в цю гру грають, надаючи дві сумні гіпотетичні можливості, такі як: “Чому б ти надав перевагу: щоб акула відгризла тобі руку, або, щоб ти опинився посеред Сахари без води?”

Замість цього ми давали такі варіанти, як: “Чому б ти надав перевагу: втратити ногу і вмерти з голоду, або поїхати у медовий місяць зі мною на Гаваї?” Або “Чому б ти надав перевагу: жити в зоопарку зі скунсом, або жити зі мною вічно?”

Це було дурна, безглузда гра, тому що відповідь завжди була очевидною. Але контраст з чимось жахливим може змусити нас усвідомити, наскільки, насправді, дивовижні благословення, і тим самим допомогти нам намагатися не втрачати їх.

Легій використовує цей самий метод, даючи настанови своїм синам незадовго до своєї смерті. По суті, він говорить: “Чому б ти наддав перевагу: бути поневоленим і нещасним і померти, або бути вільним і щасливим і жити вічно?”

Вибір здається настільки очевидним! Проте, ми часто вибираємо страждання і полон.

Легій дає певне пояснення цій людській помилці, і дає пораду, як це подолати, коли він говорить про сон пекла або пробудження до праведності.

Що таке сон пекла?

хлопець заснув перед ноутбуком

Сон – це стан, в якому ми не можемо розпізнавати реальність.

Наприклад, ми можемо думати, що насправді ми все ще живемо за Євангелією і захищаємо правду, коли насправді ми не визнаємо Пророка і його провід. Ми можемо почати вірити в той образ нашої сім’є, який ми створили в соціальних мережах, але ми ігноруємо (або кричимо на) наших дітей, заради його створення.

Сон – це стан спокою, стан, в якому вам не треба дивитись в обличчя собі або Богові.

Сатана запевняє нас, що “усе гаразд у Сіоні“, і у нас все в порядку. І він засліплює нам очі, щоб ми навіть не могли бачити, що відбувається! Він заспокоює нас, заколисує нас впевненістю, що все гаразд, і старанно веде нас а пекло, і уводить наші душі від вічної слави Бога, яка нам призначена.

Сон пекла настає без будь-яких зусиль. Це не свідома, навмисна дія. Це просто відсутність свідомих, навмисних дій.

Президент Ухтдорф попереджає, що, якщо ми проспимо нашу віру і праведность, ми пропустимо всю славу того часу, в який ми живемо. Він говорить про егоїзм, згубні звички і конкуренцію пріоритетів як про деякі приклади заколисливої, заспокійливої тактики Сатани.

Незалежно від того, наскільки глибокий наш сон, в один прекрасний день ми прокинемося, і розуміння того, що ми знаходимось в пеклі, буде великим шоком для нас. Щоб не змушувало вас, воно не варте того, щоб ви впадали в сон!

Тож прокиньтеся!

Як нам пробудитися до праведності?

багато годинників

Пробудження вимагає або цілеспрямованих зусиль, або раптового шоку, частіше і те, і інше одночасно. Нам треба завести будильники в своєму житті, а потім вирішити прислухатися до них замість того, щоб продовжувати спати.

Коли ми не спимо, ми можемо бачити речі як вони насправді є. Іноді буває боляче стикатися віч-на-віч з нашою власною хиткою реальністю, але саме тоді ми визнаємо нашу абсолютну потребу в благодаті Христовій, і, таким чином, дійсно її отримуємо і дозволяємо їй змінити нас.

Це пробудження і цей процес трансформації відбувається, коли ми вивчаємо Писання, щиро молимося, відвідуємо Храм і причащаємося з покаянням і роздумами у серці.

Це саме ті місця і дії, які допомагають нам побачити справжні варіанти, які є у нас: щастя і вічне життя або страждання і смерть. Коли ми дійсно усвідомлюємо те, який у нас є вибір, тоді легше робити цей вибір.

Легій радить своїм синам пробудитись, скинути кайдани, встати з праху і одягнути броню праведності.

Як радить Легій, ми повинні усвідомити наші шкідливі звички і звернутися до Спасителя, щоб подолати їх. Але покинути гріх недостатньо. Ми повинні піднятися на вищий рівень і захистити себе праведним життям.

Якщо ми дійсно пробуджуємося кожного дня, ми ніколи не зможемо впасти в сон пекла.

“Пам’ятайте, пам’ятайте, що на камені нашого Викупителя… ви повинні побудувати свій фундамент… [фундамент], що на ньому якщо люди будують, вони не можуть [заснути].”

Стаття була написана Лізою Тексейра та опублікована на сайті mormonhub.com. Переклад Людмили Шепелевої.

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.