закон цнотливості

Любов існує, щоб допомогти нам налагоджувати стосунки один з одним, а романтичне кохання існує заради особливих, потенційно вічних стосунків між чоловіком і дружиною.

Найбільш рішучі зусилля людства наслідувати Бога в Його роботі завжди виявляються не достатньо адекватними – і, звичайно, не всі зусилля, спрямовані на те, щоб зрівнятися з Ним у любові, особливо ефективні. Деякі з цих наслідувань дійсно дешеві і скороминущі, і вони далекі від справжніх емоцій, вчинків і того впливу, який призначена надавати любов. Секс за межами шлюбних уз, створених чоловіком і дружиною, є потуранням своїм фізичним бажанням, позбавленим зобов’язань і духовного зв’язку, які дає шлюб, і які призначені Богом. Абсолютне утримання до шлюбу і повна вірність згодом є вічним стандартом. У той час як не менш ніж десять заповідей говорять про це, секс поза шлюбом в наш час часто є нормою, де «нова мораль» підозріло схожа на «стару аморальність».

Зрозуміло, є причина, чому прояви розширення меж любові в сексуальному плані настільки широко привабливі: фізичне бажання створює важливий зв’язок між двома людьми, які здійснюють практично неймовірно захоплюючу подорож разом. Це бажання і його здійснення – щось на зразок невидимого штампу, який ми ставимо на іншу людину, який як ніщо інше дає нам можливість визначити «іншого» як «самого себе». Там, де було двоє, тепер насправді єдине – єдині намірами і тілом. Той факт, що зародження людського життя відбувається в процесі цього прекрасного акту, розкриває аспект незбагненної краси і симетрії Божого всесвіту і його систем. З акту істинної любові народжується нове життя. Чи можете ви уявити що-небудь більш вражаюче і поетичне, ніж це?

Багато в чому продовження роду – це партнерство з Богом, і зловживати цим привілеєм, означає знущатися над Ним і самою суттю Його плану спасіння. У доземному існуванні ми жили як духовні діти Бога, і ми прийшли на землю, щоб розвиватися і ставати більше схожими на Нього. Тут ми отримали фізичні тіла і більшу свободу вибору, яка дозволяє нам робити вибір і розвивати гармонію між діаметрально протилежними, як здається, сферами – нашою духовною і фізичною природою. Ми за своєю власною волею управляємо фізичним бажанням, подібно до того, як ми утримуємо піст чи платимо десятину, проявляючи дисципліну і розуміючи вічні вигоди відстроченого задоволення і покори Божими заповідями. Закон цнотливості є однією з таких заповідей.

Підпишіться на нас в Інстаграм

Фізичний акт любові є божественним в своїй здатності створювати нове життя там, де раніше його не було; це ніколи не було призначено бути просто актом для задоволення імпульсивних бажань. Спотворення і зловживання цією божественною силою творити – серйозний гріх, і це приносить з собою серйозні наслідки. Наш моральний компас стає зіпсованим і перестає функціонувати на повну потужність, змушуючи нас плисти за течією, коли ми ведемо життя, в якому ми проміняли щось піднесене на низьке. Ми сумуємо за нашими почуттями і відчуваємо душевний біль, злість і ревнощі, в той час як ми могли б мати притулок довіри і любові між двома людьми. Наш вибір приносить тяжкі наслідки – як в цьому житті, так і в наступному.

Наша свобода вибору дозволяє нам грішити, але завдяки тій же самій свободі вибору ми можемо покаятися або, що ще краще, ми можемо використовувати цей дар, щоб жити, дотримуючись заповідей, з самого початку. Христос сказав Своїм послідовникам не чинити перелюбу в думках або вчинках. Він вимагає сексуального утримання від чоловіків і жінок, які пов’язані узами шлюбу, і Він вимагає повної вірності від тих, хто перебуває в шлюбі. Дисципліна і чеснота є одними з тих інструментів, які Бог дав нам, щоб протистояти спокусам і досягати вірності в шлюбі.

Ця стаття була написана англійською мовою і опублікована на сайті discover.mormon.org. Переклад Людмили Данієл.

Інші статті на цю тему:

 

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.