храмовий шлюб

ПИТАННЯ:

Любий дідусю,

Я прочитала вашу відповідь про множинні шлюби і про те, що після цього земного життя шлюбів не буде, і я трохи розгубилася. Я була запечатана з чоловіком в храмі, але потім ми розлучилися. Відтоді він був запечатаний з іншого дружиною, але наше запечатування також є чинним. Якщо я не знайду когось в цьому житті, з ким я зможу запечататись, чи залишусь я назавжди запечатаною з колишнім чоловіком, або ж мені доведеться буди одинокою? Мені завжди казали, що якщо я не знайду когось тут, то хтось знайдеться для мене після цього життя. Мене ввели в оману?

Шеріл, з Техасу

ВІДПОВІДЬ:

Люба Шеріл,

Думаю, можна було б сказати, що є життя після смерті і життя після життя після смерті. Велика робота під час тисячоліття буде полягати в тому, щоб здійснювати в святих храмах всі спасительні обряди для всіх гідних, які будь-коли жили на землі. Президент Джозеф Філдінг Сміт сказав з цього приводу наступне:

«До того ж, є тисячі молодих чоловіків, а також молодих жінок, які вже відійшли у світ духів, не мавши можливості отримати ці благословення. Багато з них віддали своє життя на війні; багато з них померли в юності; і багато з них померли в дитинстві. Господь не забуде жодного з них. Усі благословення, що стосуються піднесення, будуть дані їм, бо саме так виявляються справедливість і милосердя. Це стосується і тих, хто живе у колах Сіону і в тіні наших храмів; якщо їм було відмовлено у благословеннях в цьому житті, то ці благословення будуть дані їм упродовж тисячоліття» (Джозеф Філдінг Сміт, Answers to Gospel Questions, Vol. 2, p.38).

Під час тисячоліття на землі буде також і смертне життя. Спасительні обряди євангелії мають виконуватись в смертному житті смертними істотами. За всіх тих, хто пішов за завісу смертного життя, храмова робота буде виконана шляхом заміщення тими, хто живе в смертному житті під час тисячоліття. Однак після остаточного розподілу дітей нашого Батька в місця, які вони отримують в нагороду назавжди, такі обряди більше не будуть виконуватись. Ті, хто досягнуть в Целестіальному царстві спасіння, але не піднесення, назавжди залишаться в своєму спасенному стані, як це написано в Ученнях і Завітах.

Бо ці ангели не дотримувалися Мого закону; отже, вони не можуть зростати, але залишаються у своєму спасенному стані на всю вічність відокремленими й одинокими, без піднесення; і відтак вони не є богами, але ангелами Бога на віки вічні (УЗ 132:17).

Дідусь.

Ця стаття була написана англійською мовою та опублікована на сайті askgramps.org. Переклад Тамари Мартиненко.

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]