Чоловік тримає в рукці Книгу Моромна

ПИТАННЯ

Дідусь,

Багато критиків стверджують, що Книга Мормона суперечить вченням керівників СОД та іншим Писанням СОД. Критики помітили в Моронії 8:18: «Бо я знаю, що Бог – не є упередженим Богом, а також не єзмінною істотою». Потім критики наводять цитату Джозефа Сміта: «Ми уявляли і припускали, що Бог був Богом споконвіку, я спростую цю ідею і зніму завісу, щоб ви могли бачити». Якби утебе були якісь ідеї з цього приводу, це було б чудово. Дякую.

Джейкоб

ВІДПОВІДЬ

Джейкоб,

Намагаючись узгодити окремі фрази, дійсно важливо мати перед очима весь уривок, щоб отримати правильний контекст для визначення конкретних слів. Слово «зміна» може означати зміну всього або змінучого завгодно. Воно також може означати зміну одного аспекту або зміну декількох аспектів.

Джозеф говорив конкретно про фізичну природу Бога. Але в усій главі Моронія ніде немає нічого, що вказувало б на те, що Мороній говорить про фізичні характеристики. Це був би колосальний когнітивнийдисонанс, якщо б ми вірили, що він говорить про фізичні характеристики, оскільки Мороній прекрасно знав, що Ісус прийняв на Себе плоть і кров. Ісус був немовлям! Потім він ЗРОСТАВ мудрістю, і віком та благодаттю, у Бога й людей. Він був Богом. Він змінювався. Потім Він воскрес, щоб зодягнутися в безсмертя. Отже, очевидно, що Мороній мав на увазі не це, коли сказав, що він не є «змінним Богом».

Уривок з Моронія, на який ти посилаєшся, стосуєтьсясаме «характеру» Бога. Основна тема, яку роз’яснював Мороній, – це хрищення маленьких дітей (немовлят). Хрищення – це обряд спасіння. Тож без нього деякі немовлята (які не могли висловити своє ставлення щодо цього питання) були б засуджені до пекла. Інші немовлята (які не могли висловити своє ставлення щодо цього питання) були б врятовані. Але всі Писання говорять нам, що ми врятовані нашим зобов’язанням йти за Христом. Інакше Бог змінював би Свою думку щодо спасіння, якби Він вирішував, що ми будемо врятовані або прокляті через щось, на що ми не можемо впливати. Так, у 12-му вірші тієї ж глави написано:

«Але малі діти живуть у Христі. аж від заснування світу; якби це було не так, тоді Бог є упередженим Богом, і також змінним Богом і зважає на особи; бо як багато малих дітей померло без хрищення!» (Мороній 8:12)

Мороній конкретно називає ряд характеристик. Таким чином, ми розуміємо, що під словом «змінний» в цьому вірші мається на увазі «упереджений» або «зважає на особи». Це та «зміна», яку мав на увазі Мороній.

Якщо ми подивимося на інші подібні уривки, ми також знайдемо те саме. Бог не «змінює правила спасіння» для різних людей.

«Я бачу, що вам стало відомо, через свідчення Його слова, що Він не може йти кривими стежками; і Він також не відхиляється від того, що Він сказав; і навіть тіні повороту справа наліво, або з того, що є правильно, до того, що є неправильно; тому Його путь є один вічний круг». (Алма 7:20)

Коли ми говоримо про те, що Бог «досконалий», що це означає? Ісус був «досконалим». Але у нього було смертне тіло, підвладне всім недугам і слабкостям, якимпідвладні ми. Хіба це не те, що може змінюватися? Звісно. «Досконалою» характеристикою, яка залишилася незмінною, була Його праведність. Це те, що ніколи не змінюється.

Дідусь

Ця стаття була написана англійською мовоюта опублікована на сайті askgramps.org. Переклад Тамари Мартиненко.

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]