дівчата з товариства допомоги

Я сиділа на зборах Товариства Допомоги, коли вчитель поставив нам дуже просте питання: Чому ми особливі? Пролунало кілька загальних відповідей, але одна з цих загальних відповідей (яку ми чули багато разів) чомусь більше мене не влаштовувала. Ця відповідь: Тому що у нас є євангелія.

Я й далі сиділа собі тихенько в класі, але раптово мій мозок вибухнув. Я мала абсолютно чітке нове розуміння цього. Ми НЕ особливі, тому що у нас є євангелія. ВСІ особливі, тому що вони живуть на цій землі. Ми особливі тому, що в нас є ОСОБЛИВА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, яка покладена на нас: жити, ділитись і захищати євангелію Ісуса Христа. Любов буде нашим каталізатором, і, якщо ми навчимося бачити, ми зможемо мати чудові можливості.

На останній Генеральній Конференції темою виступу старійшини Далліна Х. Оукса була місіонерська робота – так, ця стара, набридлива тема, яка змушує всіх нас починати соватись на стільці. Раніше я просто почувалася винною. Як у домогосподарки, яка мешкає в самому серці “мормонського штату”, в мене, як мені здавалося, було не багато можливостей виконувати місіонерську роботу. Тож такі виступи часто змушували мне почуватися непридатною та безпорадною. Іноді я нерішуче молилася про можливості, і навіть іноді з’являлися можливості ділитися євангелією. Однак з часом моє ставлення змінилося. Тепер я відчуваю в собі зростаюче бажання ділитися любов’ю, яку я маю до мого Спасителя і Його євангелії. Я повністю розумію цю свою особливу відповідальність ділитися євангелією. Моє свідчення походить від моїх намагань бути уважною, сповненою молитви і готовою; моя особиста гідність дозволяє Духу завжди бути зі мною.

Фактично, старійшина Оукс звернув увагу в своїй промові на ці ж самі три пункти. “Є три речі, які можуть робити усі члени Церкви, щоб допомогти ділитися євангелією, незалежно від обставин, в яких вони живуть і працють”:

  1. Молитися про бажання допомогти
  2. Ми самі можемо виконувати заповіді
  3. Молитися про те, що ми можемо зробити

Потім він дав нам апостольську заповідь, яку ми не можемо відкинути та ігнорувати:

Я закликаю кожного члена Церкви і кожну сім’ю в Церкві молитися про те, щоб Господь допоміг їм знайти людей, готових отримати послання відновленої євангелії Ісуса Христа

Кілька разів я відчувала, що це був радісний досвід – ділитися з кимось євангелією; так, спочатку страшно, але потім – завжди радісною. Після цього я зрозуміла, що насправді не так вже й багато мені треба робити. Я відкриваю двері, але саме Дух проводить людей крізь них і впливає на їхнє життя. Я просто стою там і свідчу про те, що я знаю є істиною. Якщо я дійсно вірю, що ця робота істинна, хіба в мене не виникне бажання поділитися цим і побачити, як це змінить чиєсь життя так само, як це змінило моє? Чи не схочемо ми, щоб світ відчув таку саму радість?

Як я зазначила раніше, в мене дійсно не буває багато можливостей, АЛЕ я користуюсь соціальними мережами, як і більшість з нас. Я можу використовувати цей засіб, щоб поділитися своєю вірою, або, принаймні, показати людям, де я знаходжусь з точки зору моїх моральних норм.

автор статті використовує соціальні мережі

Коли сестра Оскарсон була вперше покликана в якості президента Молодих жінок, за одну ніч стало відомо, що в неї є сторінка на Pinterest, і люди передивилися всі її піни. На щастя, або можливо тому, що вона поставилася серйозно до своєї особливої відповідальності, її піни були зразковими. Мій друг, Террі, написав пост “Чи пройде ваша сторінка на Pinterest випробування Бонні Оскарсон?” Ми всі маємо подумати про те, де ми знаходимося, якщо ми сподіваємося запросити кого-небудь прийняти євангелію через свій приклад. Сестра Оскарсон пройшла своє випробування, сподіваюся, і ми зможемо.

Якщо ми приймемо виклик старійшини Оукса і будемо виконувати його три пункти, ми зможемо взяти на себе нашу особливу відповідальність. Це особливий дар – бути в змозі розділити таку радість з людьми, з якими ми випадково зустрілися, і особливо з тими, про кого ми дуже дбаємо. Ми всі “особливі”, але крім того, ми – ті хто мають євангеліє – також несемо особливу відповідальність як члени церкви Ісуса Христа ділитися з усіма Його євангелією.

Ця стаття була написана Джен Толман і опублікована англійською мовою на www.mormonwomenstand.com. Переклад Людмили Шепелєвої.

Також ви можете прочитати інші статті на цю тему:

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.