Рамадан з точки зору мормонів

Рамадан мубарак! Кульман ва ента би-кхаір! Благословен Рамадан! Чи готові ви до посту протягом місяця?

Не хвилюйтеся, я не буду більше розмовляти арабською (в основному через те, що я не розмовляю арабською). Це було просто звичайне привітання з початком ісламського місяця Рамадан. Після того, як я трохи дізнався про Рамадан, я зрозумів, що іслам не так вже й відрізняється від нашої віри. Це основна причина цього посту. Я хочу поставити ці дві релігії поруч і показати, в чому вони схожі.

Чому?

Святі останніх днів вірять в те, що ми радіємо істині і добру, які приходять з будь-яких джерел. Я сподіваюся, що цей пост допоможе вам зрозуміти іслам краще, але також, що це допоможе вам трохи краще жити згідно вашої власної віри.

Отже, давайте подивимося на деякі з основних вірувань ісламської релігії.

У що вірять мусульмани?

у що вірять мусульмани

Іслам дуже схожий на нашу віру. Він бере свій початок близько 610 року від Різдва Христова, коли чоловік з міста Мекка отримав одкровення від Аллаха, або Бога, через ангела Гавриїла. Цей чоловік став пророком і почав навчати згідно тих одкровень, які він отримав від ангела. Ці одкровення стали Кораном.

Як і наша релігія, іслам стверджує, що є один бог, і Він всезнаючий і всемогутній. Вони вважають, що всі повинні поклонятися Богу і виконувати Його заповіді. В арабській мові слово Іслам означає капітуляцію перед Богом. Це метафорична капітуляція. Це схоже на те, як ми вважаємо, що ми повинні прийняти Божу волю і керівництво в нашому житті. Ця концепція не така вже й чужа для іудео-християнського світу.

Іслам має п’ять принципів, які вважаються Стовпами ісламу. Стовпи Ісламу:

  1. Шахада (свідчення віри)
  2. Молитва (5 разів на день)
  3. Закят (підтримка нужденних)
  4. Піст
  5. Хадж (паломництво)

Як святі останніх днів, ми можемо ставитися з розумінням і повагою до цих релігійних практик. Чому? Вони так схожі на наші власні. Ми також віримо у важливість особистого свідчення. Ми віримо в піст і молитву, як в засоби, які приведуть нас до Бога. Ми віримо в підтримку нужденних. Ми також віримо в збирання в святих місцях так часто, як це дозволяють обставини.

Навіть історія пророка Мухаммеда схожа на історію Джозефа Сміта. Вони обидва мали видіння, їх обох переслідували через їхні видіння, і вони обидва будували церкву, незважаючи на протидію.

Рамадан, зокрема, справив на мене враження. Ми, як мормони, віримо в піст, але Рамадан піднімає все на абсолютно інший рівень.

Що таке Рамадан?

що таке Рамадан

Рамадан є місяцем посту. Ні, це не 30 днів поспіль без їжі і води. Це було б трохи божевільно і, звичайно, неможливо винести. Це піст від сходу сонця до заходу сонця. Так, він триває 30 днів, тож будьте вдячні за те, що ми постимо раз або два на місяць.

Ми знаходимо згадку про Рамадан у другому розділі Корану. З цих віршів ми дізнаємося, що Рамадан був місяцем, коли Коран був отриманий. Ці вірші також пояснюють причини для Рамадана. Мусульмани постять, як і ми, щоб наблизитися до Бога. Коран також описує конкретні винятки (хворі, вагітні, подорожуючі) для цієї практики.

Рамадан також схожий на християнську практику Великого посту. Мета полягає в тому, щоб тренувати самоконтроль і підвищувати духовність. Це час для молитви, медитації та самоаналізу. Протягом цього місяця мусульмани намагаються уникати поганої поведінки навіть більше, ніж зазвичай. Це священний місяць.

Протягом цього місяця вони також беруть участь в таравіх або довгих нічних молитвах. Коли б людина не намагалася звернутися до Божества, певні форми молитви, як правило, є невід’ємною частиною.

Укріпляйте свою віру.

хрести

Мусульмани і мормони мають багато схожих вірувань. Очевидно, що і мормони, і мусульмани вірять в те, що піст допомагає краще поклонятися Богу і ставати більш праведними. Мусульмани також вірять в Священні Писання. Вони дотримуються дуже міцних сімейних цінностей і зосереджуються на молитві. Вони також визнають необхідність особистого свідчення.

Як мормони ми можемо багато чому навчитися у мусульман. Нам не треба поститися так інтенсивно, як вони це роблять, але ми можемо оцінити їхню жертву. У нас немає такого регламентованого графіку молитов, але ми можемо зрозуміти їхнє бажання поклонятися Богові всюди, де б вони не знаходилися. Ми можемо бачити їхню віру, і це може укріпляти нашу віру.

Будемо сподіватися, що ми будемо розглядати піст як щось більше ніж те, що ми робимо раз на місяць. Будемо сподіватися, що ми зможемо побачити, як піст може дійсно бути благословенням в нашому житті. Будемо сподіватися, що ми зможемо укріпляти нашу віру, використовуючи приклади в межах нашої релігії, і поза її меж. Більш за все, я сподіваюся, що ми сприймаємо не тільки мусульман, але й всіх людей, як наших братів та сестер. Я сподіваюся, що ми всі зможемо краще розуміти і більше любити, і менше боятися і проявляти недовіру. Ми маємо бути краще обізнаними.

Ця стаття була написана англійською мовою Джастіном Льюїсом та опублікована на сайті mormonhub.com. Переклад Людмили Данієл.

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.