справжнє джерело впевненості

фото lds.org

На початку 1990-х років телевізійне гасло, що мало вплив на нашу родину, звучало так: «Тріск, хруст, хлоп! Що кажуть вам Рисові Пластівці?

Одного недільного ранку перед тим, як піти до Церкви, наші маленькі діти, сидячи за столом, їли рисові пластівці, а я переглядала урок Товариства допомоги, який я мала провести в цей день. Тихий голосок нашої 4-річної дитини заявив: «Мама, мені сьогодні не потрібно йти до Церкви».

Я сказала: «Що?»

Маленька Джеймі повторила: «Сьогодні мені не потрібно йти до Церкви».

«Хто тобі це сказав?» –  здивувалася я.

Вона з гордістю проголосила: «Мої пластівці мені сказали!»

Я думаю, ми всі можемо погодитися з тим, що нам дошкуляють голоси, які Президент Даллін Х. Оукс називає альтернативними  –  ті голоси, які намагаються переконати нас стати особистостями, протилежними тим, яких ми знаємо як Святих Останніх Днів. Ці голоси намагаються переконати нас в помилкових фактах, ніби ми не досить хороші, не досить гарні, не досить розумні, не досить духовні або ніби ми нічим не виділяємося. Деякі з цих голосів намагаються вмовити нас змішатися з рештою світу, в той час як ми народилися, щоб «виділятися. Бути іншими. Бути світлом».

Коли ми краще розуміємо нашу Божественну сутність; це світло, що йде зсередини, і поєднуємо це з точним дотриманням наших завітів, таких як життя за заповідями Бога і служіння іншим, подібно до нашого Спасителя Ісуса Христа, ми можемо розраховувати на деякі чудові благословення.

Розуміння нашої Божественної суті не обов’язково підвищить нашу впевненість в собі, але воно зміцнить впевненість в тому, що Господь допоможе нам зробити більше і стати більше, ніж ми могли б самостійно.

Коли я була маленькою, я була сором’язливою, тобто по-справжньому сором’язливою! Моя мама підтвердить, що я постійно ховалася за її спідницею. Мені було важко просидіти цілий день у першому класі. Часто траплялося так, що я плакала за партою, поки моя вчителька не відводила мене в клас до мого старшого брата і не дозволяла мені сидіти з ним до кінця дня. Я не вчилася читати з моїм класом, тому що боялася говорити вголос. Я відвідувала літню школу, поки не змогла прочитати просту книгу Саллі, Дік і Джейн і написати своє ім’я. Через сором’язливості у мене не було друзів.

Мої батьки приєдналися до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, коли я була ще маленькою, і все змінилося.

Мене навчали, що я дитя Бога, і я цьому повірила. Я навчилася молитися самостійно і з сім’єю. Я знайшла друзів в Початковому товаристві і навчилася читати прості уривки з Писань з трибуни, що стояла в кімнаті Початкового товариства. Коли я була молодою жінкою, я читала і молилася про Книгу Мормона, і це зміцнило моє свідчення про Ісуса Христа і Його відновлену євангелію. Знання про те, що Книга Мормона істинна, зміцнює моє свідчення про Джозефа Сміта і дає мені впевненість в тому, що я можу покладатися на мудрість і скерування від пророків останніх днів. Воно допомагає мені бачити різницю між істиною і голосами світу. Мені подобається, що Церква не тільки дає нам можливість зростати у всіх сферах нашого життя, але також допомагає нам зміцнювати впевненість в тому, що ми можемо робити складні речі.

Просто подумайте про впевненість і мужність, які ми можемо мати, коли знаємо, що Дух направляє нас. Коли Святий Дух з нами, ми маємо більше мужності відстоювати те, у що ми віримо, і виступати на захист цього, коли це необхідно.

Під час навчання в старших класах наша дочка Джена  пішла на танці з милим хлопцем. Вона виглядала чудово, коли її чарівний супутник вів її тротуаром до своєї машини. Вона пішла на танці і весело провела час, і я, можливо, не запам’ятала б той вечір так добре, якби не відбулося наступне.

Через якийсь час після повернення Джени додому з танців, пролунав дзвінок у двері. Коли ми відкрили двері, ми побачили одну червону троянду і маленьку записку, що лежалиа на килимку. Це була не вишукана записка або красива листівка, а просто аркуш паперу, вирваний з блокнота.

Там просто говорилося: «Джено, ми просто хотіли сказати ВЕЛИКЕ спасибі за те, що ти одягла скромне плаття на танці».

Ця маленька записка з похвалою багато значила для нас усіх. Той факт, що хтось це помітив, посилив рішучість Джени жити у відповідності зі стандартами і дав їй більш глибоку впевненість в тому, що вона на правильному шляху.

Ми не завжди отримуємо похвалу, коли намагаємося робити все можливе, щоб жити за стандартами Церкви. Насправді іноді нас відкрито висміюють – іноді в приватному порядку, а іноді публічно. Але ми інші, і ми особливі люди. І це добре! Чим більше ми осягаємо нашу сутність і прагнемо жити у відповідності з нашими завітами, тим більш впевненими дітьми Бога ми стаємо.

Чи повинні ми бути досконалими? Ні. Ми знаємо, що в цьому житті досконалість недосяжна. Але ми можемо бути гідними.

У брошурі «Заради зміцнення молоді» нас усіх закликають бути смиренними і готовими чути голос Святого Духа і ставити мудрість Господа вище нашої власної мудрості.

«Якщо ви будете слідувати цьому, – читаємо ми, –  Господь зробить ваше життя набагато кращим, ніж ви самі могли б це зробити. Він примножить ваші можливості, розширить бачення та надасть вам сили. Він надасть вам необхідну допомогу у подоланні ваших випробувань і труднощів. Ваше свідчення зміцниться, й ви знайдете справжню радість, пізнаючи вашого Небесного Батька та Його Сина Ісуса Христа, і ви відчуєте Їхню любов до вас»

Ми показуємо свою любов до Нього, живучи відповідно до наших завітів, – ставлячи Бога на перше місце, дотримуючись Його заповідей, служачи іншим, – і тоді найдивовижніші речі відбуваються з нашою впевненістю: вона «зміцніє у присутності Бога» (Учення і Завіти 121:45).

Адаптовано з виступу сестри Крейвен на жіночій Конференції УБЯ в травні 2018 року.

Ця стаття була написана англійською мовою Беккі Крейвен і опублікована на сайті lds.org. Переклад Тамари Мартиненко

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]