Чи існує насправді прощення гріхів

Чи існує насправді прощення гріхів? Так! Прощення займає центральне місце в євангелії Ісуса Христа. Апостол Павло проповідував цю істину в Діях 13:38: «Отже, мужі-браття, хай відомо вам буде, що прощення гріхів через Нього звіщається вам».

ПРОЩЕННЯ ЗАЙМАЄ ЦЕНТРАЛЬНЕ МІСЦЕ В ПЛАНІ БОГА

У Бога є план, який допоможе всім Його дітям повернутися і жити з Ним після нашого смертного життя. У рамках цього плану ви обрали прийти на цю землю, отримати фізичне тіло і пройти випробування смертного життя, щоб довести свою любов до Небесного Батька і свою готовність слідувати за Ним.

Проте, як і всі, ви будете робити неправильний вибір і грішити. Ви будете робити те, що йде проти Божої волі або заповідей, і коли це станеться, вам потрібно буде просити про прощення ваших гріхів.

Якби Небесний Батько не був готовий прощати ваші гріхи, ви не змогли б повернутися і жити з Ним знову. Як вчив пророк Алма в Книзі Мормона: «Ніщо нечисте не може успадкувати царство Бога» (Алма 40:26), тому, якби Бог послав вас сюди без можливості отримати прощення гріхів, це суперечило б тій меті, яка є у Бога для нас.

ПРОЩАЙТЕ, ОСКІЛЬКИ ВИ ПРОЩЕНІ

Настільки, наскільки важливо шукати прощення наших власних гріхів, нам потрібно бути готовими прощати й інших.

Частина процесу покаяння включає в себе вибачення і відшкодування збитків тим, кому ми заподіяли шкоди, вчинивши гріх. Ми маємо просити пробачення, але коли хтось приходить до нас, щоб вибачитися за свої провини, пробачити його – це буде саме те, що зробив би Христос.

Як вчив пророк Алма: «І ви також прощатимете один одному ваші гріхи; бо істинно Я кажу тобі, той, хто не прощає гріхів свого ближнього, коли каже, що він кається, той підводить себе під осуд» (Мосія 26:31).

Якщо ми не готові прощати інших – ми не підкоряємося Богу, і нам доведеться відповідати за свій вибір після цього життя.

НАСЛІДУЙТЕ ПРИКЛАДУ ІСУСА ХРИСТА У ПРОЩЕННІ

Ісус подав досконалий приклад прощення, досконалий зразок для нашого життя. Навіть коли Він висів на хресті, страждаючи за гріхи усього людства, Ісус дивився на римських солдатів, які розпинали Його, і відчував до них милосердя. «Ісус же промовив: Отче, відпусти їм, бо не знають, що чинять вони» (Лука 23:34).

Ісус попросив Небесного Батька пробачити тих самих людей, які розіп’яли Його. Це насправді зворушливий, вічний приклад прощення.

Наслідування прикладу Христа – ще одна важлива частина життя за Його євангелією, і це допомагає нам виконувати Його найважчу заповідь: «бути досконалими, як досконалий Отець ваш Небесний» (Матвій 5:48).

Звичайно, неможливо бути досконалими в цьому житті, але якщо ви активно працюєте над тим, щоб стати краще, то зможете побачити, як збільшується ваше щастя і духовне зростання. Частина прагнення бути досконалим включає в себе постійні прохання про прощення і прощення інших.

ВИСНОВОК

Прощення займає центральне місце в християнстві, і без нього жоден з дітей Бога не зможе повернутися до Його присутності. Завдяки Спокуті Ісуса Христа і вашим власним праведним бажанням, ви все ж таки зможете отримати прощення своїх гріхів і постійно працювати над тим, щоб стати краще, щоб ви змогли повернутися і знову жити з Богом.

Ця стаття булла написана англійською мовою та опублікована на сайті mormon.org. Переклад Тамари Мартиненко.

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]
Позначки: