бути нещасними чи щасливими

У 2 Нефії 2:25 говориться: «Адам пав, щоб люди були; а люди є, щоб мати радість». Я завжди думала, що ми знаходимо духовну радість, долаючи труднощі. Проте, Бог не розміщує кожен шматочок радості та миру позаду каменю спотикання.

ВСІ ПОВИННІ СЛУЖИТИ НА МІСІЇ, ВІРНО?

Коли мені виповнилося 19 років, я задумалася про те, щоб служити на місії. Я любила євангелію, і всі, ким я захоплювалася, їхали на місію. Однак, як я не намагалася, у мене не було бажання їхати. Життя протягом 18 місяців без сім’ї, механізмів адаптації, сну, стабільної мережі підтримки, рідної мови і часу для себе, здавалося, було моїм найгіршим кошмаром.

Не зрозумійте мене неправильно – я відчувала себе егоїстичною, безвольною і боягузливою через те, що не хотіла їхати на місію. Я здригалася від розповідей про людей, які, незважаючи на страх, були досить смиренними, щоб запитати, чи був таким план Бога для них. Багато з них вчилися і молилися, потім проходили через досвід, подібний досвіду апостола Павла по дорозі в Дамаск, і не могли відмовитися від покликання – подобалося їм це чи ні. Їм було важко, але вони ніколи не жалкували про це. Я питала себе, чи зможу я так.

Ці історії вразили мене до глибини душі. Я боялася, що якщо я запитаю Бога, Він зажадає, щоб я поїхала на місію. Спочатку я не хотіла питати. Оскільки місія зламала б мене, я знала, що Бог змусить мене це зробити. Мені було соромно перед самою собою, і я думала, що мені потрібно вчитися і бути смиренною – важкий шлях. Ось як Бог працює… чи не так?

Зрештою я набралася сміливості і запитала Бога, чи потрібно мені їхати на місію. Знову і знову. Я прокидалася щоранку, вивчала Писання і молилася про бажання поїхати на місію, якщо мені потрібно було поїхати. Я нічого не відчувала – потім було почуття провини – потім знову нічого. Праведна людина хотіла б служити на місії, навіть якщо б це зробило її нещасною. Чому Бог просто не сказав мені бути нещасною вже зараз?

місія зламала б мене, я знала, що Бог змусить мене це зробити. Мені було соромно перед самою собою, і я думала, що мені потрібно вчитися і бути смиренною – важкий шлях. Ось як Бог працює… чи не так?

Після кількох місяців боротьби мене осінило: Бог не хоче цього для мене. Бог не хоче, щоб я була нещасною.

БОГ БЕЗМЕЖНИЙ. ТАК САМО, ЯК І ЙОГО ПЛАН.

Ми часто розповідаємо слізні і радісні історії, які змушують задуматися, про випробування від Бога, які ми переносимо. У Бога завжди є план. Завжди є урок, який ми повинні засвоїти, і у нас завжди є привід радіти в часи випробувань. Наші патріарші благословення показують, які привілеї, дари і перешкоди будуть визначати наш досвід на землі. Бог живе деталями. Я вірю, що це так і є.

Однак я не вірю, що є тільки один спосіб догодити Богові. Якби я повірила, що у Бога є єдиний, безжалісний шлях для мене, і це був би мій єдиний шанс на щастя, як змогла б я проявити свободу волі? У чому сенс моїх власних унікальних бажань і дарів? Навіщо нашим Небесним Батькам налаштовувати своїх дітей на те, щоб так легко розчаровувати небеса? Вони б не стали цього робити.

 «ФОРМУВАННЯ ХАРАКТЕРУ»

План наших Небесних Батьків для кожного з нас багатогранний і нескінченний. Вони, як і всі люблячі батьки, хочуть, щоб ми жили праведно, чистим життям, і робили те, що ми любимо. Вони не роблять наше життя важким заради «формування характеру».

У будь-який момент наш Небесний Батько і Мати прагнуть благословити нас, втішити нас і допомогти нам бути щасливими. Життя на недосконалій планеті недосконале, і наша місія на землі, безумовно, має чіткі параметри – в кінці кінців, Бог хоче, щоб ми були божественними. Проте, так само, як Бог нескінченний, так і шляхи і звички божественності.

Я так і не служила на місії. Це рішення було одночасно заплутаним вузлом сорому, невпевненості і страху глибоко всередині мене. Однак, як тільки я дозволила цьому стати моїм рішенням, як і було задумано Господом, мені стало легше. Я пішла вчитися. Робота, друзі і відносини навчили мене багато чого про саму себе, про Божество і Божий план для мене. Я все ще вчуся і люблю життя. У мене щасливе життя.

Я ні краплі не шкодую, що не служила на місії. Я знаю, якою є моя особиста місія, і знаю Бога.

Ця стаття була написана англійською мовою Керолайн Копперсміт і опублікована на сайті thirdhour.org. Переклад Людмили Даніель.

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.