План щастя

Жінка, яка відчуває щастя, бавлячись з дитиною

План щастя – це план Бога, який було створено для того, щоб люди мали змогу знайти повноту радості та стати подібними  до Нього. В першу чергу план базується на спокуті Ісуса Христа та об’єднує в собі всі заповіді, таїнства та вчення відновленої Євангелії.  На відміну від філософії інших конфесій, План Щастя дає вичерпні відповіді на такі важливі питання:

Хто я?

Всі люди, не зважаючи на стать, створені за образом Божим. Чоловіки та жінки є духовними синами та дочками Бога.

Звідки я прийшов?

Людське життя не починається з фізичним народженням, і не  закінчується з біологічною смертю. До появи на Землі , ми жили разом з Батьком, як духи. Він знає кожного з нас особисто та любить нас.  Нажаль, ми не пам’ятаємо того періоду свого життя, тому нам доводиться покладатися на віру, а не на те, що ми можемо побачити власними очима.

У чому сенс мого життя?

У передземному житті ми навчалися Божій істині, яка буде вести нас до щастя. За аналогією, як дорослі діти залишають своїх батьків, і на практиці самостійно використовують здобуті раніше знання, так і ми повинні були на деякий час залишити Батька, щоб мати можливість вдосконалюватись та розвиватись, знаходячись у фізичному тілі. У земному житті ми повинні навчитись усвідомлено вибиратир між добром та злом, не зважаючи на фізичну біль, душевні рани, чи будь-які інші труднощі, що  будуть супроводжати нас все життя.

З самого початку існування людей є дві найважливіші події, які є частинами Божого Плану, і дають можливість усьому людству робити вільний вибір, та мати можливість здолати наслідки цього вибору:

  1. Падіння – це подія, в наслідок якої людство стало смертним. Адам та Єва, знаходячись у присутності Бога були безсмертними, однак ослухавшись заповіді Бога не куштувати плода від дерева пізнання добра і зла, вони були відділені від Його присутності (духовна смерть) та стали смертними (підвладні фізичній смерті). Якби вони дотримувались заповідей Небесного Батька, то могли б і далі мати можливість знаходитись у Його присутності, однак вони б не мали можливості розвиватися, долаючи протидію ворожих сил у земному житті.
  1. Спокута Ісуса Христа. Самостійно людство не мало можливості повернутися до Бога, їм потрібна була допомога. Спокута Ісуса Христа – це добровільна жертва за наші гріхи, що дає можливість здолати наслідки падіння – фізичну смерть, через обіцяне воскресіння та духовну смерть – через прощення гріхів.

Що буде зі мною після смерті?

Після біологічної смерті життя людини не закінчується. Дух людини певний час буде знаходитись у духовному світі, де матиме можливість дізнатись про Ісуса Христа та увірувати.  Смерть не змінить нашої особистості та не позбавить спогадів про земне існування. Саме спокута Ісуса Христа повертає нам втрачене фізичне безсмертя, навіть нечестивим людям – через дар воскресіння, а також духовне, тобто можливість прибувати в присутності Бога, через  дар очищення від гріхів, для тих хто приймає Його жертву. Після воскресіння, у визначений Небесним Батьком час, відбудеться суд, і кожна людина отримає відповідне місце у Царстві Божому. Мормони вірять, що існують різні ступені слави, тобто різні Царства: Целестіальне Царство – в ньому житимуть ті, хто жив по Євангелії Ісуса Христа і був очищений від гріхів через Спокуту Христа, Террестріальне – там житимуть ті, хто не прийняв Христа, однак вів гідне життя, та Телестіальне – там житимуть ті, хто продовжують грішити і не каються, а ті хто свідомо буде протистояти Богу – знаходитимуться в «Тьмі зовнішній».

Дивіться відео пов’язане з темою: