життя до народження на землі

Коротка відповідь:

Якщо правда, що усі ми існували як духи, перш ніж народилися, це означає, що ми дійсно можемо бути вічними істотами, що можливо існує вічний План для нас, що смертне життя – лише короткий час для випробування і навчання, і що ми, як особистості, дійсно унікальні.

Довга відповідь:

Є короткі вірші у Біблії, в яких згадується падіння Люцифера з небес, і в яких згадується війна на Небесах до заснування світу. (См Одкр. 12: 4, 7-9; Іс. 14: 12-15) Дуже багато хто ставив питання, як могла бути на небесах війна, якщо припустити, що тільки Бог, Христос і сатана – вічні. Чи не було там інших? Важко вести війну без учасників.

Мормони мають додаткове Священне Писання і одкровення від Бога сучасним пророкам, які допомагають нам зрозуміти, що ми жили цілу вічність, перш ніж народилися на землі, і що в “передземному житті” сталося багато важливого для нашого вічного прогресу. Розширення наших знань про передземне життя міняє наш погляд на самих себе і на усіх дітей Божих, тому що ними (дітьми Божими) ми і є насправді.

Наступні вірші з книги Йова (38:4 -7) більше, ніж просто гарна поезія:

Де ти був, коли землю основував Я? Розкажи, якщо маєш знання!

Хто основи її положив, чи ти знаєш? Або хто розтягнув по ній шнура?

У що підстави її позапущувані, або хто поклав камінь наріжний її,

Коли разом співали всі зорі поранні та радісний окрик здіймали всі Божі сини?

Під час нашого передземного існування Бог представив нам Свій вічний План, за допомогою якого ми могли б стати більш схожими на Нього. Коли ми почули це, ми вигукували від радості. Ми були Його духовним потомством, і кожен з нас несе в собі насіння Божественності. Вордсворт здогадувався про це, коли написав:

Наше народження – це сон і забування:

Душа, що сходить з нами, наша життєва зоря,

Не тут шукає вікування

І родиться не звідсіля:

Не в цілковитім забутті

І не у повній наготі,

Але зі славою у вишніх бредем на землю

Від Бога, нашої оселі:

­­– Вільям Вордсворт, Натяки безсмертя у спогадах раннього дитинства

Що нам говорять мормонські Писання про передземне існування?

Все було створено Богом через Його Сина Ісуса Христа, який споглядав простір небес, перш ніж земля була створена.

Так каже Господь Бог ваш, саме Ісус Христос, Великий Я Є, Альфа і Омега, початок і кінець, Той Самий, Який дивився на широкий простір вічності, і серафічні воїнства небесні перед тим, як світ було створено; Той Самий, Який знає все, бо все присутнє перед Моїми очима; Я є Той Самий, Який сказав—і світ було створено,  і все прийшло через Мене.(Учення і завіти 38:1-3)

передземне існування

Людина була також з Богом спочатку

Людина була також з Богом спочатку. Розум, або світло істини, не було ні створено, ні зроблено; його справді не можна ні створити, ні зробити.(УЗ 93:29)

Але ось, воскресіння Христа викупляє все людство, так, дійсно все людство, і приводить їх назад до присутності Господа. (Геламан 14:17)

 І щоб її могло бути наповнено мірою людини, згідно з її сотворінням до того, як світ було зроблено. (УЗ 49:17)

Все було створено духовно, перш нiж було створено фізично на землі

І кожну рослину польову до того, як вона була на землі, і кожну ярину польову, до того, як вона виросла. Бо Я, Господь Бог, створив усе, про що Я говорив, духовно, до того, як воно було тілесно на лиці землі. Бо Я, Господь Бог, на лице землі дощу не давав. І Я, Господь Бог, створив усіх дітей людських; і не було людини, щоб порати землю; бо на небі створив я їх; і не було ще плоті ні на землі, ні у воді, ні в повітрі… (Мойсей 3:5)

І Він прикликав нашого батька Адама Своїм власним голосом, кажучи: Я є Бог;  Я створив світ і людей до того, як вони були в плоті. (Мойсей 6:51)

Навіть до того, як вони народилися, вони з багатьма іншими отримали свої перші уроки у світі духів, і їх було підготовлено, щоб народитися в належний час Господа,   щоб трудитися в Його винограднику для спасіння душ людських. (УЗ 138:56)

 

Велика нарада

Дехто відзначився під час передземного життя

Мормони не вірять у “визначення”, яке означає, що тільки певні люди приречені бути врятованими. Але мормони вірять в “призначення”, відповідно до якого ми, як духи в передземному існуванні, уклали завіт з Богом, що ми виконуватимемо певні ролі в Його Царстві на землі. У нас є свобода вибору, щоб відмовитися від цього служіння, або ми можемо не відповідати вимогам цієї ролі під час нашого перебування на землі, але порятунок все ще є нашим майбутнім і піднесення можливе.

І тим, хто збереже свій перший стан, буде додано; а ті, хто не збереже  першого стану свого, не матимуть слави в одному царстві з тими, хто збереже свій перший стан; а ті, хто збереже свій другий стан, матимуть славу, додану на їхні голови на віки вічні. (Авр.3:26; Юд.1:6)

 І Господь показав мені, Аврааму, розуми, що були організовані перед тим, як світ був; і серед них усіх було багато благородних і великих; І Бог побачив ці душі, що хороші  вони, і Він стояв посеред них, і Він сказав: Цих Я зроблю Своїми правителями; бо Він стояв серед тих, хто були духами, і Він бачив, що вони хороші;  і Він сказав мені: Аврааме, ти—один з них; тебе було обрано до того,  як ти народився. (Авр.21-24)

Ця стаття була написана Гейл Бойд та опублікована англійською мовою на mormonhub.com. Переклад Тамари Мартиненко.

 

зустрітись з місіонерами

У мене є питання

 

Почитайте статті на схожі теми: 

план спасіння

Життя після смерті

 

 

роздуми християнинаЧотири кроки, які допоможуть розкрити ваш божественний           потенціал  

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]
Позначки: