піднесення

Питання

Дідусю, У чому різниця між піднесеними, воскреслими та перетвореними істотами? Спенсер

Відповідь

Любий Спенсер,

Воскреслою є людина, яку було повернено від смерті до життя і яка ніколи більше не помре. Кращим прикладом цього є Ісус, у якого було тіло, яке можна було відчувати на дотик (від Луки 24:39) і яке було здатним споживати рибу і стільниковий мед (від Луки 24:42). Джозеф Сміт навчав, що “воскресл[і] особ[и] … мають тіла з плоті й кісток” (УЗ 129:1). Цей дар фізичного життя буде дано всім, хто коли-небудь жив або ще буде жити. Павло свідчив про те, що “в Адамі вмирають усі”, як про наше спільне смертне успадкування. “Так само, – додає він, – в Христі всі оживуть” (1-е до Коринтян 15:22) через наш спільний дар безсмертя. Ці родоначальники смертності й безсмертя стоять разом як головні елементи, на яких все тримається. Ця робота Спокути займає центральне місце в роботі та славі Божій, яка полягає у тому, щоб “здійснювати безсмертя… людини.” (Мойсей 1:39).

Піднесеною людиною є той, хто отримав вічне життя. Сам термін означає бути піднятим до висот (ех altus), і Писання ясно говорить, що ми не повинні підносити самих себе (УЗ 63:55, УіЗ 112:15, від Мат. 23:12), але звеличувати Бога у прославленні або силі (Дії 2:33, до Филип. 2:9, Псалми 34:3, 108:5, 118:28) і ближніх наших у дусі Сіону (2 До Кор. 11:7, УіЗ 104:16). Бог піднесе віруючих у повному розумінні цього слова (1 Петра 5:6). Христос використовує буквальний образ цього терміну, протиставляючи судження людини, при якому вона підносить Христа для ретельного вивчення, і Божого суду, коли кожен з нас буде піднятий й постане перед Ним. “Мій Батько послав Мене, щоб Мене було піднято на хресті; і після того як Мене було піднято на хресті, щоб Я міг привести всіх людей до Себе, щоб так як Мене було піднято людьми, так і людей буде піднято Батьком, щоб вони стали переді Мною, щоб бути судженими за свої діяння” (3 Нефій 27:14). Якщо розглянути це поняття в новому контексті, благословенні ті, хто “буд[уть] піднесен[і] в останній день” (3 Неф. 27:22). Піднесення величніше за воскресіння, і тому вимагає деяких зусиль з нашого боку. Ті, хто отримає піднесення, повинні виконати настанову – “покайтеся,… прийдіть до [Христа] і христіться в [Його] ім’я, щоб вас можна було освятити прийняттям Святого Духа” (3 Неф. 27:20). Зверніть увагу на те, що ті, хто буде піднесений, складають лише частину всіх, хто отримає воскресіння. Не всі, хто воскресне, отримають піднесення, але всі, хто буде піднесений, обов’язково повинні воскреснути. Ця робота Спокути займає центральне місце в роботі та славі Божій, яка полягає у тому, щоб “здійснювати… вічне життя людини” (Мойсей 1:39).

Підпишіться на нас в Інстаграм

Перетвореною людиною є той, кого було змінено до такого стану, коли він або вона більше не підвладні змінам фізичного життя, таким як смерть, але хто поки що не воскрес (3 Неф. 28:38-39). Ця людина в якийсь момент в майбутньому помре й воскресне, так само як і всі інші (3 Неф. 28:40). Жителі всього міста Еноха були перетворені (УЗ 45:11-12). У більш пізні часи ми дізнаємося, що Мойсей та Ілля також були перетворені (2 Царів 2:11), і Книга Мормона дає нам підстави вважати, що пророк Алма зазнав перетворення (Алма 45:19). Мойсею та Іллі, зокрема, необхідно було покласти руки на Петра, Якова та Івана, щоб передати ключі священства перед воскресінням (від Матв. 17:1-3), і, таким чином, вони повинні були бути збережені у плоті. Нам також відомо, що троє нефійских учнів (3 Неф. 28:27-29) і Іоанн Улюблений (УЗ 7) були перетворені для того, щоб мати можливість служити на землі та допомагати у роботі Господа.

Дідусь

Сnаття вперше була опублікована англійською мовою на сайті askgramps.org . Переклад Олени Сміт.

У мене є питання

Статті на схожі теми: 

 

The following two tabs change content below.

Alyona Smith

Євангелія змінила моє життя назавжди! Я завжди відчувала, що життія має деякий глибокий сенс, але з приходом Євангелії у моє життя я дізналася, як я можу розкрити свій прихований потенціал, протистояти викликам і залишатися щасливою людиною незважаючи ні на що. Евангелие навсегда изменило мою жизнь! Я всегда чувствовала, что жизнь имеет некий глубокий смысл, но с приходом Евангелия в мою жизнь я узнала, как я могу раскрыть свой скрытый потенциал, противостоять испытаниям и оставаться счастливым человеком несмотря ни на что.
Позначки: