зоряне небо розкриває наш вічний потенціал

Одну з найбільш фундаментальних істин Євангелії можна знайти в словах улюбленої пісні Початкового Товариства:

“Я Божеє дитя.”

Як діти Божі ми дізнаємося, що Він любить нас, і що через слідування Його плану ми можемо отримати вічне життя. Президент Дітер Ф. Ухтдорф одного разу сказав: “Брати і сестри, наймогутніша у всесвіті Істота – Батько вашого духа. Він знає вас. Він любить вас неперевершеною любов’ю”.

Розуміючи нашу божественну природу, ми маємо відчувати впевненість, просуваючись вперед по життю. Проте, ми часто забуваємо, хто ми є, і нам важко усвідомити наш вічний потенціал. Багато хто страждає від почуття ненависті до себе та нікчемності. Чому так трапляється?

Сором є першим інструментом Сатани.

Сором є надзвичайно болючим інструментом ворога. Це перший обман, який він використав в Еденському саду проти Адама і Єви. “Йдіть і сховайтеся, ” – сказав він. “Ви – голі.” Сором шепоче нам, що ми не тільки робимо погані речі, але й що ми самі за своєю суттю є поганими. Ми недостатньо хороші й ніколи не будемо.

Нам всім доведедься відчувати провину за гріх. Нам всім доведеться визнати нашу абсолютну потребу в благодаті Христа. Проте, коли сором пересилює наше самосприйняття, ми нездатні усвідомлювати наш власний божественний потенціал. Щоб побороти сором, нам треба визнати різницю між почуттям провини і соромом, уникати порівнянь, любити себе і зосередитися на побудові відносин з Богом.

Підпишіться на нас в Інстаграм

Ми глибоко усвідомлюємо наші слабкості.

Якщо ви відчуваєте себе пригніченим, ви можете також засмутити оточуючих. “Чому ти не бачиш, наскільки ти дивовижний?” – вони можуть спитати. Люди можуть говорити вам, які ви чудові й намагатися запевнити вас в цьому, але вам важко в це повірити. Значною мірою ми нездатні бачити перспективу, тому що ми просто занадто близько знаходимось.

Зрештою, ви – це ви. Ви – це голос у вашій власній голові. Ми аналізуємо кожну думку і мотивацію, перебираючи себе по шматочках. Ми глибоко усвідомлюємо наші слабкості і невдачі. Ми, безумовно, неупереджені, коли мова йде про нас самих стосовно чогось доброго чи поганого. Важливо зробити крок назад і спробувати дистанціюватися від своїх власних емоцій.

Біль є нагальною потребою.

Дуже важко розгледіти перспективу, коли переживаєш біль. Біль може повністю охопити нас. Коли ви просто намагаєтесь з’ясувати, як пережити наступний момент, буває навіть важко зазирнути у наступний день. Щоб знову зібрати себе докупи, нам треба чесно і відкрито розібратися зі своїм болем і подбати про себе. Коли ми боремося зі своїм болем, ми можемо звільнити місце в своєму серці й розумі для Божої настанови і керівництва.

Ми покладаємося на інших у формуванні нашого уявлення про себе.

Незважаючи на те, усвідомлюємо ми це чи ні, ми дозволяємо світові впливати на те, що ми відчуваємо стосовно самих себе. Ми шукаємо схвалення з боку наших однолітків, беремо приклад зі знаменитостей та журналів як треба жити, а також постійно порівнюємо себе з іншими в соціальних мережах. З такою великою кількістю перешкод і речей, які нас відволікають, не дивно, що часто Духу важко донести до нас істину.

Знайдіть час на роздуми й пошуки ясності через дар Святого Духа. Відвідування храму або навіть лише його території – це чудовий спосіб перелаштувати фокус на наш потенціал.

Ми не застосовуємо Спокуту.

Чи розуміємо ми силу Спокути Ісуса Христа? Чи застосовуємо ми її в своєму житті? Коли ми робимо помилки або стикаємося з наслідками гріха, ми часто хочемо поставити на собі хрест. Ми відчуваємо себе безнадійними. Ми думаємо, що Спокута може врятувати всіх, але не мене. Це не є істиною. Жертва Христа була принесена, щоб ми могли розвиватися й отримати все, що має Бог. Христос не обмежує нас; ми самі створюємо обмеження.

Якщо вам важко усвідомити свій вічний потенціал, пам’ятайте ці слова старійшини Річарда Г. Скотта:

“Наш Небесний Батько не послав нас на землю, щоб ми зазнали невдачі, але щоб досягли славетного успіху.”

Стаття була написана Алією Інгрем та опублікована англійською мовою на сайті ldsdaily.com. Переклад Олени Сміт.

поспілкуватись з мормонами в чаті

У мене є питання

The following two tabs change content below.

Alyona Smith

Євангелія змінила моє життя назавжди! Я завжди відчувала, що життія має деякий глибокий сенс, але з приходом Євангелії у моє життя я дізналася, як я можу розкрити свій прихований потенціал, протистояти викликам і залишатися щасливою людиною незважаючи ні на що. Евангелие навсегда изменило мою жизнь! Я всегда чувствовала, что жизнь имеет некий глубокий смысл, но с приходом Евангелия в мою жизнь я узнала, как я могу раскрыть свой скрытый потенциал, противостоять испытаниям и оставаться счастливым человеком несмотря ни на что.