ясла найкраще покликання

з lds.org

Іноді ваш стрибаючий маленький хлопчик,  або чарівна маленька дівчинка не занадто щасливі. Повідомляють про це криком. Ці дивовижні моменти, коли дитина засмучується, зазвичай відбуваються в самий незручний для батьків час і швидше за все цим батькам просто доводиться давати цьому раду.

Проте, після причасних зборів, Батьки-святі останніх днів можуть залишити свою дитину, що ридає та звивається, в дитячій кімнаті на дві години під наглядом, поки вони насолоджуються можливістю духовно насичуватися.

Є жарт, що бути покликаним в ясельну групу Початкового товариства – одне з найгірших покликань, які можна отримати. Але є п’ять причин, чому викладання євангелії Ісуса Христа дво- і триліткам – насправді найкраще покликання в церкві.

1. Iгри

діти граються

з lds.org

Велика частина часу в яслах проводиться в іграх з дітьми. Мій особистий досвід  включає в себе маленьку гірку, потяги, машинки, м’ячі, Барбі, пазли, і в одному пам’ятному випадку, велику картонну коробку. Я так не веселилася дуже давно. Діти в наші дні дуже добре уміють розважати себе, але нічого немає кращого, ніж зробити крок у світ дітей. Ваша робота як керівника – зберегти спокій і бути з ними в тому, чим вони займаються.

2. Частування

дівчинка їсть полуницю

з lds.org

Сюрприз! Ясла не бувають без частувань!! Різноманітність зефірок,  крекерів, печива, кренделів, і іноді навіть цукерок, вражає,  та у мене було досить випадків, коли діти пхали печиво мені в рот і чинити їм опір було марно. Діти зазвичай поводяться спокійно, поки їжа є на столі, що також дає час втомленим керівникам сісти і підзарядитися. Це відмінний спосіб плавно перейти до уроку.

3. Спів

діти співають на початковому товаристві

з lds.org

У вас було коли-небудь бажання співати високим голосом дитячі пісеньки з усіма супроводжуючими діями? У яслах спів – головний елемент для напряму дитячої енергії. Я  маленький Чайник, Павук Ітсі, Колеса на Автобусі, Ісус хоче мене зробити сонячним ппроменем, якщо ви можете назвати їх, ви співатимете це щонайменше п’ять разів. Не забувайте про рухи. Вони – краща частина.

4. Урок

урок в яслах

з lds.org

Якщо вам вдалося загнати ваш натовп дітей на стільці – або ж коліна, якщо вони потребують  нагляду – тоді це час, щоб учити дволіток євангелії Ісуса Христа. Як не дивно, але такі прості істини як Ісус любить мене та Бог створив тварин сприймаються ними добре за допомогою повторень, наручних ляльок, і розмальовок. Завжди розмальовки. Особливо розмальовки.

5. Дух, який ви відчуваєте

Ісус благословляє дітей

з lds.org

А зараз  серйозно. Краща частина ясел в тих моментах, коли ви відчуваєте чисту любов, яку Христос має до маленьких дітей. Служіння в яслах це можливість поступати як Христос і любити, як Він: легко, безкорисливо, і без засудження. Плюс ви побачите євангелію так, як дитина бачить її.

Отже, коли наступного разу вас покликатимуть в офісі єпископа на нове покликання і це  будуть ясла – зрадійте. Ви фактично отримали найкраще покликання.

Ця стаття була написана англійською мовою Дженною Краутер та опублікована на сайті mormonhub.com. Переклад Тамари Мартиненко.

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]