Важливість сім’ї

родина, яка думає , що мормони -секта

Сім’я займає центральне місце у вченні Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів (членів якої помилково називають мормонами). Сім’я – це найважливіше, що у нас є у земному житті. Мормони вірять, що Небесний Батько встановив сім’ю, як відносини між  чоловіком і жінкою у законному шлюбі, і якщо це можливо, у них повинні бути діти. Батько – голова сім’ї, який забезпечує її потреби, мати піклується про дітей. Бути головою сім’ї зовсім не означає, бути начальником. Це означає, що батько головний в сім’ї. Як чоловік може керувати сім’єю, якщо він не головний? Його перший обов’язок –  показати гідний приклад. Він повинен показувати всій родині і своїм дітям гідну поведінку, важливість ролі чоловіка і батька в житті всіх людей. Він не може чекати від своєї сім’ї більше, ніж очікує від себе. Коли потрібно прийняти рішення, чоловік радиться зі своєю дружиною. Разом вони обговорюють всі питання і разом приймають рішення. Роль чоловіка, як людини, яка головує, полягає в тому, щоб направляти обговорення, враховуючи думки і почуття дружини, і потім досягати компромісу. Молитва завжди залишається найважливішим заключним моментом в тих питаннях, коли батьки не згодні між собою. Якщо не існує чіткої відповіді на проблему, і чоловік з дружиною розходяться в думках, чоловік не повинен приймати своє рішення автоматично. Його моральною відповідальністю є збалансоване рішення, прийняте з урахуванням потреб дружини, і часто рішення приймаються завдяки тому, хто найбільш  обізнаний у цьому питанні або хто найбільш переживає з цього приводу. Сім’я – це рівноправний союз. Незважаючи на те, що і у чоловіка, і у жінки різні обов’язки, роль одного з них не може бути важливіше ролі іншого. Кожен з них доповнює сім’ю.

Сімейна молитва

Церковні керівники закликають сім’ї часто молитися разом. Окрім особистих молитов, подружні пари щодня моляться разом. Вони також моляться зі своїми дітьми щоранку і щовечора і перед кожним прийомом їжі. Члени сім’ї читають молитву по черзі, і з допомогою старших членів сім’ї це може зробити навіть найменша дитина. Молитви не вчать напам’ять, а промовляють від серця. Діти зможуть дізнаватися більше про віру своєї сім’ї і швидше зрозуміють, як потрібно молитися , якщо вони будуть слухати щирі молитви своїх батьків.

Домашній сімейний вечір

Кожен понеділок мормонські сім’ї збираються і проводять час разом. Зазвичай, вони починають з гімну і читання молитви, після яких проходить урок на духовну тему. Урок готується на ту тему, яку родина вважає найбільш актуальною. Далі сім’ї грають в ігри, куштують смачні страви, а закінчують сімейний захід гімном і молитвою.

Всі ці аспекти сімейного життя важливі, оскільки мормони вірять, що сім’ї можуть жити разом і після смерті. Так як Господь повелів нам створювати сім’ї та благословив нас любов’ю до них, ми розуміємо, що Він не забере сім’ї від нас, якщо ми будемо робити належне, щоб повернутися до Нього. Небеса – це місце, де ми будемо щасливі більш, ніж на землі. Мормони знають, що не можливо бути щасливими на небесах  без своєї сім’ї. Вони люблять свої родини і не готові розлучитися з ними після смерті, і Бог знає це. Він підготував для нас план, згідно з яким ми можемо бути з нашою сім’єю вічно, якщо шлюб укладено відповідним священством, і якщо ми живемо згідно заповідей і створюємо атмосферу любові в сім’ї.