Художниця Дженеді Пейдж

Чи дійсно Бог чує і відповідає на мої молитви? 

Іноді, у моменти темряви та боротьби, ми задаємося питанням, чи мають наші молитви значення, чи є хтось, хто слухає нас там угорі.

Якщо ви зараз відчуваєте це, ви не самотні. Те, що ми не завжди відчуваємо вплив Бога, не означає, що Його немає… бо Він є.

Бог реальний. Він є і чує вас.

Більше того, Він любить вас і турбується про ваше благополуччя, тому що ви Його дитина. Він ваш Небесний Батько і піклується про ті речі, які важливі для вас: ваші потреби, бажання, турботи та щастя.

Саме тому Він дає нам дар молитви, щоб ви могли звертатися до Нього в будь-який час дня і ночі. Ви можете говорити з Богом про все, просити Його про допомогу в будь-яких питаннях. Ви можете просити про фізичні та психічні потреби. Ви можете просити про керівництво у прийнятті рішень. Ви можете просто запитати, чи Він є та чи любить вас.

Матвія 7:7 каже: “Просіть, і буде вам дано; шукайте, і знайдете.” 

Ми не молимося, щоб змінити волю Бога або змусити Його зробити щось для нас. Його мета – допомогти нам навчатися, рости та ставати кращими, а не вирішувати всі наші труднощі. Коли ми шукаємо відповіді, ми повинні робити це з вірою, але також слухати відповідь і керівництво, яке Він нам дає, незалежно від того, яким воно буде.

Як ми можемо розпізнати відповіді від Бога?

Зазвичай Бог говорить до нас тихо.

Бог спілкується з нашим розумом і серцем через Святого Духа. Святий Дух є ніжним, майже як шепіт всередині нас, але коли ми молимося, Він може пронизати наші серця, дати нам відповіді та наповнити нас втіхою, любов’ю та істиною.

Нам потрібно навчитися слухати. Створення тихого простору у вашому розумі щодня полегшить вам розпізнавання шепоту Святого Духа. Можливо, це означає відключитися від електронних пристроїв на деякий час. Можливо, почитати Писання або помедитувати.

Від Івана 14:26 каже, що Святий Дух “навчить вас усього і нагадає вам усе, що Я вам говорив.” Бог може говорити з нами через Святого Духа, щоб відповісти на наші молитви різними способами. Він може нагадати нам щось або вкласти думки в наш розум. Він може допомогти нам відчути щось у нашому серці.

Ці відчуття можуть бути трохи різними для кожного. Деякі люди відчувають переважне відчуття миру. Дехто плаче від впливу Святого Духа. Інші відчувають Святого Духа через хвилю щастя, любові та вдячності. Часто люди просто відчувають підтвердження істини у своєму серці або що рішення, яке вони приймають, є правильним.

Інші способи, якими Він відповідає

Бог може і часто відповідає нам безпосередньо, але іноді Він залучає допомогу. Наприклад, хтось може молитися до Бога, виражаючи свою самотність і смуток, і в той самий час отримати телефонний дзвінок від друга.

Це Бог відповідає на їхню молитву через іншу людину. Цей друг, найімовірніше, мав думку або спонукання, що слід зателефонувати, і вирішив це зробити.

Він навіть може відповісти на молитву, зцілюючи хворобу або заспокоюючи бурю, коли ми просимо Його з вірою.

Чи можу я завжди розраховувати на те, що Бог відповість на мої молитви?

Проста відповідь – так. Бог завжди відповість на вашу молитву якимось чином.

Але іноді відсутність відповіді також є відповіддю.

Іноді відповідь “так”, іноді “не зараз, будьте терплячими”, а іноді “ні, у мене є щось краще для тебе, навіть якщо ти ще цього не бачиш.”

Іноді немає однієї правильної відповіді або Він довіряє нам прийняти рішення самостійно. І це є Його відповідь. Якою б не була Його відповідь, часто вона супроводжується відчуттям миру та любові, тому що Він знає вас, бажає вашого вічного щастя і має досконалий план для вашого життя.

Майте терпіння

Бог завжди відповідає на молитви так чи інакше, тому що Він так сильно любить нас! Однак це може зайняти день, тиждень або навіть рік. Його відповіді не завжди приходять тоді, коли ми очікуємо, або так, як ми очікуємо.

Але Він чує і відповідає на ваші молитви. Якщо ви не відчуваєте, що чуєте Його відповідь, не здавайтеся. Продовжуйте намагатися і моліться, і ніколи не припиняйте це робити. Ви будете рости, і Бог знайде можливість звернутися до вас несподіваним чином.

Писання, що допомагають з молитвою:

Відео: Звернення до Бога в молитві (дивіться із автоматичними субтитрами).

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]