свідки єгови

Часто мормонів та свідків Єгови плутають через те, – і ми не можемо цього заперечувати, – що поведінка обох відрізняється від світу. Проте між нами є чимало відмінностей. Щоб допомогти людям зрозуміти наше особливе послання та познайомити з членами Церкви, ми хотіли б представити наступний список ключових відмінностей між Свідками Єгови та мормонами.

Віра в Ісуса Христа

В головній доктрині мормонізму Ісус Христос відіграє центральну роль – для нас все пов’язано з Ісусом Христом та Його викупною жертвою, і тому мормони поклоняються та шанують Його як Сина Божого, роблячи все в ім’я Ісуса Христа, і все вчення сфокусовано саме на цьому. Хоча Свідки Єгови і приймають Ісуса як Того, Хто прийшов, щоб померти за нас, але в їхньому вченні Ісус Христос не є центром поклоніння.

Походження та організація

Існує багато людей, які пов’язують наші церкви, бо обидві зародилися в США, але в них насправді дуже різне походження.

Церква Ісуса Христа святих останніх днів створена на тих самих організаційних засадах, що й Церква, яку заснував Ісус, коли був на землі, і ми віримо в Апостолів, Пророків та в постійне одкровення так само, як і в давні часи.

Свідки Єгови беруть початок від групи людей, які почали вивчати Святі Писання та пояснювати, як вони їх розуміють, шляхом публікацій, які призвели до створення журналу «Вартова башта» та іншим посланням.

Біблія та інші Святі Писання

Люди часто питають, чи читаємо ми ту саму Біблію, що й інші церкви? Однозначна відповідь – так, мормони вірять у Святу Біблію і знають, що вона є Слово Боже тією мірою, якою вона перекладена правильно, але до цього додається те, що відрізняє нас від Свідків Єгови та інших релігій, і це Книга Мормона – священне слово та ще одне свідчення про божественність Ісуса Христа та Його Плану. У мормонів також є інші книги – Учення і Завіти та Дорогоцінна Перлина, котрі нарівні з Біблією та Книгою Мормона вчать нас плану Бога.

підпишіться на наш ютюб каналПолітична та громадянська участь

Як і Свідки Єгови, які не мають політичних прихильностей, мормони також не зараховують себе до будь-якої конкретної партії чи політичної кампанії, проте Свідки Єгови намагаються взагалі утримуватися від участі в політичних питаннях, натомість мормонізм вчить нас бути хорошими громадянами та поважати і дотримуватися місцевих законів, включаючи голосування під час виборів, бо участь у таких процесах дозволяє визначити і встановити курс, яким іде нація.

Різдво

Багато хто чув про практику Свідків Єгови утримуватися від святкування Різдва та Великодня, і знову-таки нерідко виникає питання, чи святкують Різдво мормони. Відповідь – так, і хоча ми святкуємо його не тому, що вважаємо, що це точна дата народження Ісуса, але ми приєднуємося до святкування приходу Спасителя на землю та закликаємо всіх вірити в Бога, Ісуса Христа і чинити добро, знаючи, що це й нам допоможе нам зростати духовно.

Але незалежно від того, чи є між нами відмінності чи ні, ми поважаємо наших братів і сестер, і при цьому дотримуємося принципу поклоніння Богу Всемогутньому згідно з голосом нашого сумління та надаємо всім людям той самий привілей – поклонятися як, де або чому їм завгодно.

Відмінностей між цими двома церквами багато, але мормони поважають і захоплюються відданістю багатьох наших братів і сестер – Свідків Єгови, – які щодня намагаються ділитися Євангелією Ісуса Христа з людьми. Церква Ісуса Христа святих останніх днів завжди захищатиме свободу віросповідання та повагу до всіх релігій.

Стаття була написана Едвіном Рівера і вперше опублікована іспанською мовою на mormonsud.org. Переклад Юлії Карпенко.

 

Безкоштовно замовити Книгу Мормона

Статті на схожі теми:

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]