благословення священства

Дідусь,

Мій чоловік і його брат надзвичайно неохоче дають благословення хворим сім’ям. Вони вбачають потребу в цьому лише у крайньому випадку, в той час як моя невістка і я бачимо це як лінію захисту в часи, коли ви зробили все, що в ваших силах вдома, але йти до лікаря, ймовірно, буде втратою часу, або коли хтось в цей самий час страждає від надзвичайного болю і т.д. Здається, вони вважають, що не повинні просити Бога про допомогу в цих випадках, якщо тільки це не щось серйозне, але ми вважаємо, що терпіння Бога не має обмежень, як і їхня сила священства.

Дженель

ВІДПОВІДЬ

Дженель,

Немає жодних обмежень (серйозних або простих), встановлених Господом для того, щоб надавати благословення священства. Доживши до своїх років, я стикнувся з двома розповсюдженими теоріями стосовно того, коли слушно просити благословення священства:

  • Спершу ми маємо звертатися до Господа і використовувати віру в Його силу (віра передує чудесам). Якщо не прийшло зцілення, то шукати медичні способи, які нам доступні.
  • Ми повинні робити все, що в наших силах, перш ніж просити благословення священства. Цей принцип, здається, пов’язаний з концепцією робити все, що ми можемо, перш ніж здобудемо право на благодать Христа, або віра без діл мертва. Робіть все можливе, і якщо це все не допомагає, тоді зверніться до Господа.

У Книзі Мормона ми можемо прочитати наступний уривок:

«І були такі, які померли від гарячки, що в деякі пори року була дуже поширеною на цій землі—але не так багато від гарячки, через чудові якості багатьох рослин і коріння, які Бог приготував, щоб усунути причину хвороб, яких зазнавали люди через природу того клімату—» (виділено автором, Алма 46:40)

Я особисто вірю, що Бог дав нам розум, щоб мислити через прийняття рішень, і обирати найкращі дії, яких треба вжити. Якщо я прокидаюся вранці з жахливим головним болем, я знаю, що ми маємо ліки – які приготував Бог – для застосування аби позбавитися цього болю. О, і з тим, як часто в мене буває головний біль, я дуже вдячний сучасній медицині. І мені не треба просити благословення священства, оскільки ліки вже були надані.

З іншого боку, коли мої діти були малими і не почувалися добре (не від головного болю), я давав їм благословення аби зміцнювати їхню віру в Христа і в Його священство. Якщо ми добре обміркуємо ці речі, Дух скаже нам коли ми повинні просити благословення священства, і жоден носій священства не повинен надавати благословення неохоче тому, хто звернувся з таким проханням. Це не наша справа, як тих, хто є носієм, а не володарем священства. Особисто я не хотів би бути такою людиною, яка не хоче давати благословення, тому що Господь не відкрив мені, що ця людина має попросити мене про благословення. Це не моя справа.

Особисто мені не подобається бути тим, хто неохоче благословляє брата або сестру, молодих чи старих, чоловіка чи жінку, які приходить з проханням про благословення священства – незалежно від того, наскільки серйозною я вважаю цю проблему. Проблема тут для мене – це слово «я», яке не повинно бути складовою благословення священства. Я не знаю яке свідчення чи відчуття вони отримали від Господа, та вважати, що я можу судити наскільки серйозною є ситуація – ну – я не думаю, що це правильно. У своїй власній сім’ї я буду навчати і давати поради за вже наданим принципом – Бог дав мені розум, щоб мислити і знаходити найкращий шлях дій. Бувають часи, коли ми маємо діяти і просити благословення священства, а бувають часи, коли ми спершу повинні зробити все, що в наших силах, перш ніж попросити благословення священства. Кому ж тоді це вирішувати? Людина, яка звертається з проханням, вирішує це, і якщо до носія священства звернулися з проханням про благословення, він не повинен вагатися, але діяти з вірою і дати благословення, як про це поросили, тому що наше небажання та відсутність віри можуть завадити Господові надати цій людині благословення, на яке вона заслуговує. Як ми можемо бути відкритими для Духа, якщо самі не хочемо дати благословення?

Дідусь

Ця стаття була написана англійською мовою і опублікована на сайті askgramps.org. Переклад Зінаіди Степайко.

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]