у що вірять християни

Одна з найбільш дивовижних речей, які я виніс зі свого спілкування з іншими християнами, це те, що дуже багато з них вірять у вчення, яким навчає тільки Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Часто вони вірять в те, що їхня церква навчає цим речам і теж в них вірить, але це не так. Ці вчення мають важливе значення для наших душ, і люди природним чином вірять в них, тільки якщо їх не навчають іншому. Ось три приклади вчень, в які вірять майже всі християни, хоча їм навчає тільки наша Церква.

1. МИ В БУКВАЛЬНОМУ СЕНСІ ДІТИ БОГА.

Якщо ви запитаєте будь-якого християнина: «Чи є ви в буквальному сенсі сином або дочкою Бога?» – вони практично одностайно дадуть відповідь «ТАК!» Але, якщо ви запитаєте пасторів/священиків: «Чи вчить ваша церква тому, що ви в буквальному сенсі дитя Бога?» – вони почнуть заперечувати свою віру в те, що вони діти Бога. Пояснюючи, що Він наш Батько тільки через прийняття благодаті, і що ми насправді не Його діти.

Кожне вчення в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів ґрунтується на доктринальній основі і вірі в те, що ми в буквальному сенсі духовні сини і дочки Бога. Це головне вчення, яке свідчить про План Спасіння! Ми віримо, що ми жили з Небесним Батьком на небесах до нашого народження (також унікальне вірування). І завдяки Ісусу Христу і Його спокутній милості, ми можемо повернутися додому на небеса! Все це ґрунтується на тому, що все це можливо лише тому, що ми Його діти! Варто вам подумати про яке-небудь вчення або принцип, і ви швидко зможете знайти зв’язок з цією основоположною істиною. Саме тому Сатана прагне змусити нас вважати себе ким завгодно, тільки не дітьми Бога.

«Суттєво важливо, щоб найголовнішим у нашому сприйнятті себе було те, що ми – діти Бога.»

Старійшина Дональд. Л. Холстром

2. ВІЧНІ СІМ’Ї

Якщо відштовхуватися від доктринальної основи що ми діти Бога, природною стає віра в вічні сім’ї. Я не думаю, що коли-небудь зустрічав матір, яка б не вірила, що вона буде зі своїми дітьми на небесах. Або чоловіка, який щиро любить свою дружину, який би не сподівався, не молився б і не вірив би в те, що їхня любов буде вічною. І так само як з вченням про те, що ми діти Бога, ніяка інша церква не вчить тому, що на небесах ми будемо жити з нашими сім’ями. Вони вірять, що Той, Хто засуджує розлучення в цьому житті, буде великим адвокатом з розлучень на небесах, Який буде розділяти сім’ї.

Ця думка змушує задуматися! Бог радий бути зі своєю сім’єю, так само як і ми! Так чому б люблячий Бог позбавив своїх дітей того, що Йому приносить щастя і радість? Все дуже просто, Він цього не робив. До того ж, коли Бог з’єднав Адама і Єву, ще не було смерті, це був вічний шлюб. Однак Ісус попереджав, що на небесах люди не одружуються, тому всі питання, пов’язані з браком, повинні вирішуватися на землі.

«Життя вічне. Бог небес зробив можливими вічну любов і вічні сімейний відносини.»

Гордон Б. Хінклі.

3. НАДІЯ ДЛЯ ПОМЕРЛИХ

Якщо ми відштовхуємося від доктринальної основи що ми – діти Бога, це приводить нас до питання: «Як щодо мільйонів тих, хто помер без знання про євангелію?» Чи втрачені вони? Чи відмовився Бог від цієї більшості? Оскільки тих, хто помер без знання про євангелію більше, ніж тих, хто помер з цим знанням. Невже Він не любить мільярди людей в Китаї? Хіба вони не є також Його дітьми?

Настільки ж всеосяжною, як віра в те, що ми Божі діти, є надія на те, що для померлих теж є надія, нехай навіть слабка. Але, знову ж таки, ця Церква – єдина церква, яка вірить, що Бог також любить і також милостивий по відношенню до тих, хто помер без закону. Крім усього іншого, Біблія також навчає про хрещення за померлих (1 Коринтян 15:29) і про Христа, який проводив місіонерську роботу серед душ померлих (1 Перта 3:19:20 і 4:6).

Істина проста. Бог люблячий і справедливий, милостивий і неупереджений. Він дійсно наш люблячий Небесний Батько. Він не відправив мільярди Своїх дітей на землю без надії повернутися додому. Він забезпечив засоби, за допомогою яких ті, хто не почув про євангелію в цьому житті, можуть навчатися євангелії в подальшому (до воскресіння), щоб вони могли прийняти Христа. Це воістину те, що люблячий Батько дав би Своїм дітям.

«Отож, що ми чуємо в євангелії, яку ми отримали? – Голос радості! Голос милості з небес; і голос істини від землі; радісні вісті для померлих; голос радості для тих, хто живуть і хто помер; вісті великої радості!»

Джозеф Сміт.

Ця стаття була написана англійською мовою і опублікована на сайті mylifebygogogoff. Переклад Людмили Даніель.

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.