Молитва - це зв'язок із Богом, який постійно доступний

Молитва схожа на прямий зв’язок із Богом. Ми маємо близькі та теплі стосунки з тими, з ким багато і щиро розмовляємо. Бог, наш люблячий Небесний Батько, хоче, щоб ми ділилися з Ним своїми перемогами та успіхами, невдачами та проблемами. Хіба Він Сам не знає про те, що відбувається в нашому житті? Звісно знає! Наші земні батьки теж часто знають або відчувають, через які труднощі ми проходимо або що приносить нам щастя, але їм приємно почути про це від нас. Це те, що зближує та об’єднує. Так само в наших стосунках з Небесним Батьком: що частіше ми розмовляємо з Ним, то чіткіше і зрозуміліше звучить Його голос.

Молитва… як знайти час?

Якщо ми дійсно віримо в силу молитви, ми знайдемо для неї час!

Я вдячна за те, що можу говорити з Богом по дорозі на роботу і з роботи, коли я прогулююсь під зоряним небом чи сиджу на березі річки, коли я наодинці чи серед великої кількості людей.

Якщо я хочу, щоб Небесний Батько відповідав на мої молитви, коли я потребую допомоги, мені треба бути сповненою молитви завжди, особливо в щасливі моменти. Бог – це не служба порятунку, куди звертаються тільки в безвихідних та екстремальних ситуаціях.

Він завжди поруч!

Я неймовірно вдячна за те, що з дитинства була навчена молитися. З тих пір жоден день не проходить без розмови з моїм Небесним Батьком. Уявити тільки, яким було б моє життя без молитви! Як би я дізналася про істинність Церкви Ісуса Христа святих останніх днів? Звідки б приходили мир і розрада, натхнення і впевненість у поворотні моменти життя? Кому б я виливала душу, коли не було поруч нікого?

Я відчула сильну вдячність за можливість молитися під час служіння місіонеркою Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів в іншій країні. Особливо на початку моєї місії, коли поруч не було жодної дійсно рідної душі. У той період я стала ще ближче до Небесного Батька, бо я потребувала Його скерування кожну хвилину, щоб знати, кому і яка потрібна допомога, щоб мати сміливість розмовляти з десятками незнайомих людей щодня, а головне, щоб побороти відчуття самотності й суму за рідними.

 Він завжди чує!

Я впевнена, що кожна людина (навіть якщо заявляє, що не вірить в Бога) хоч би раз в житті подумки зверталася до Вищого Розуму чи Всевишнього в моменти, коли нізвідки було чекати допомоги. Насправді, це неперевершене відчуття – знати, що Сам Бог, Творець Всесвіту, чує твою молитву серед мільйонів голосів! І відповідає!

Коли я вступила до університету, я прийняла рішення, що ніколи не буду списувати. Чи було важко навчатися? Так! Особливо коли ти бачиш, як твої одногрупники списують з Інтернету! Ти розумієш, що їхні відповіді будуть кращі за твої. Чи відчувала я тиск? Звісно!

Під час однієї контрольної роботи, від результатів якої залежало, чи будемо ми складати іспит чи отримаємо оцінку «автоматом», нам всім дали індивідуальні картки з завданнями. Із трьох завдань я знала чітко відповідь тільки на одне. Я відчувала спокусу списати – я сиділа дуже далеко від викладача, він би точно не помітив. Я знала, де саме в підручнику була відповідь, до того ж якщо я напишу на низький бал, мені доведеться готувати біля сотні питань на іспит… Особливо було сумно, коли я бачила, що всі списували з конспектів та з Інтернету. У момент внутрішньої боротьби я попросила Бога допомогти мені пригадати відповіді на ті питання, додавши, що я хочу бути слухняною і дотримуватися своїх принципів… Я написала роботу сама, але була впевнена, що доведеться йти на іспит. Принаймні, я не була розчарована собою! Яким же було моє здивування, коли оголосили оцінки! Я була єдиною, хто отримав «п’ять»! У той момент я отримала незабутній урок: для викладача було важливо, що я написала те, що я дійсно знала, хоча це й не звучало так гарно, як пишуть у підручниках; і звісно ж викладач завжди відчуває, коли роботу списано.

Я безмірно вдячна за зв’язок, який я маю з Богом, я ціную його понад усе!

Автор: Юлія Карпенко 

 

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]
Позначки: