поради тим, хто не відчуває любов Бога

Останнім часом ми з моїми братами та сестрами обговорювали речі, в яких ми сумніваємося щодо Церкви і навіть релігії в цілому. Було багато такого, що я згадала, що бентежить і/або засмучує мене, і, як виявилося, ми всі приблизно однаково ставимося до цих тем.

Однак пару днів назад моя старша сестра розповіла мені про книгу, яку вона побачила, під назвою «Чому я залишаюся», і це змусило мене задуматися… Чому я залишаюся в Церкві? Ось до чого я дійшла на даний момент:

НЕЗВАЖАЮЧИ НІ НА ЩО, Я ЗАХИЩЕНА

Це був аргумент, який я приводила проти атеїзму, коли була на місії. Істинною є євангелія чи ні, але живучи за нею, ви захищені! Якщо вона істинна – дуже добре. Ви зробили те, що повинні були. Але якщо це не так – принаймні, ви витратили своє життя, прагнучи стати краще і добріше.

Віра в праведного Бога, який не існує, не принесе ніякої шкоди. Але якщо ви не вірите, і, врешті-решт, дійсно опинитеся на Його суді, ну… Ото буде халепа! Живучи за євангелією, як вчив Ісус Христос, ви не можете програти. Так можна тільки виграти.

КУЛЬТУРА

Отже, є багато такого в «мормонській» культурі, чого я терпіти не можу. АЛЕ є також багато такого, що утримує мене в ній. Зокрема, я люблю почуття єдності. Було дуже багато випадків, коли я або моя родина потребували допомоги, і члени Церкви були поруч, щоб допомогти. Це не церква типу «кожен за себе». Це таке суспільство, де віддають і отримують.

Поряд з культурою, є багато вчень, в які я вірю і хочу практикувати в моїй майбутній сім’ї (за умови, що вона у мене буде). До них належать вчення Ісуса Христа і те, як бути більш схожими на Нього, а також ідея про те, що у нас є Небесні БАТЬКИ, План Спасіння та багато іншого.

МИНУЛИЙ ДОСВІД

У мене є невеликі сумніви, чи писати про це, оскільки, що якщо у моїх читачів не було в минулому духовного досвіду, подібного до мого? Я не хочу, щоб вони відчували себе ізольованими, бо я теж знаю, як це – відчувати, що я «недостатньо духовна». Але як я могла НЕ згадати про свій минулий духовний досвід?

У моєму минулому занадто багато неспростовних духовних переживань, і я не можу так нахабно брехати собі, щоб придумувати виправдання, якщо я захочу піти з Церкви. Хоча не всі з тих, кого я привела до хрищення на місії, стали вірними активними членами Церкви, моє власне навернення зміцнювалося незліченну кількість разів.

Навіть якщо моє свідчення похитнеться прямо зараз, я можу триматися за ті минулі моменти, які так багато значать. Старійшина Джеффрі Р. Холланд виступав на цю тему. Він сказав:

«Якщо це було правильно, коли ви молилися про це і вірили в це, то це правильно й зараз».

З часу моєї місії й дотепер Бог веде мене до речей, людей і місць, з якими, як я розумію, мені потрібно було зіткнутися. Я знайшла так багато істини в Церкві, що було б нерозумно здаватися через ті деякі сумніви, які у мене зараз є. Я знала істину раніше, а вона не змінюється.

КУДИ ДАЛІ?

У зв’язку з цим мій друг показав мені уривок з Писань на цю тему. Коли апостоли Ісуса Христа сумнівалися – а, можливо, навіть були приголомшені – від одного з Його вчень, Він запитав їх, чи збираються вони відійти від Нього, як це зробили багато Його слухачів. Симон Петро відповів: «До кого ми підемо, Господи? Ти маєш слова життя вічного».

Їх (слів вічного життя) більше ніде немає. Принаймні, для мене це так. Я чула слова вічного життя, і шляху назад немає, згодна я з усім цим чи ні.

Один з чоловіків моїх сестер завжди говорить:

«Хороша новина в тому, що Церква істинна. Погана новина в тому, що Церква істинна; тож тепер ти повинна щось з цим робити».

І іноді «щось робити» може означати просто триматися деякий час, поки ви не знайдете більше розуміння і/або віри.

Якщо ви ледь тримаєтеся, знайдіть час, щоб скласти власний список. Чому ви залишаєтеся в Церкві?

Ця стаття була написана англійською мовою Беккою Бейрд та опублікована на сайті thirdhour.org. Переклад Тамари Мартиненко.

 

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту faith.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]