значення пасхи

Я не можу пригадати такого моменту, коли б я не вірив в Ісуса Христа. Здається, що реальність Його життя, смерті і воскресіння завжди була частиною мене. Я зростав у будинку віруючих батьків, які щиро вірили і свідчили про Христа, і я дуже вдячний за це.

Найбільш значними в історії є події, які впливають на найбільшу кількість людей на протязі тривалого періоду часу. Виходячи з цього, жодна подія не може бути більш значущою, як для окремої людини, так і для цілих народів, ніж воскресіння Учителя.

Буквальне воскресіння кожної душі, яка жила і померла на землі, є безсумнівним фактом, і, кожному, безумовно, слід ретельно підготуватися до цієї події. Славне Воскресіння має бути метою кожного чоловіка та жінки, бо воскресіння буде дійсно реальним.

Не існує нічого більш всеохоплюючого, ніж воскресіння. Кожну живу істоту буде відроджено. “Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживуть”. (1 Кор. 15:22)

У біблійній оповіді говориться про те, що на третій день після розп’яття Ісуса був великий землетрус. Камінь відвалився від гробу. Деякі з жінок з поміж найвідданіших Його послідовниць прийшли на місце з пахощами “і не знайшли тіла Господа Ісуса”.

З’явилися ангели і просто сказали: “Чого ви шукаєте Живого між мертвими? Нема Його тут, бо воскрес”. (Луки 24:3-6) Ніщо в історії не може зрівнятися з цією вражаючою звісткою: “Нема Його тут, бо воскрес”.

Факт воскресіння нашого Господа базується на свідченнях багатьох надійних свідків. Воскреслий Господь явився кільком жінкам, двом учням на шляху в Еммаус, Петру, Апостолам; а “потім”, як повідомив Павло, “з’явився нараз більше як п’ятистам браттям… А по всіх Він з’явився й [Павлу]”. (1 Кор. 15:6,8)

Протягом сорока днів після Свого воскресіння Господь являв Себе час від часу і давав настанови стосовно Царства Божого. Багато з того, що Він говорив і робив, не було записано, але те, що ми маємо, запевняє нас Іван, “написано, щоб [ми] ввірували, що Ісус є Христос, Божий Син, і щоб, віруючи, життя мали в Ім’я Його!” (Івана 20:31; курсив додано)

Спаситель сказав Своїм послідовникам, що Він повинен скоро вознестися до Свого Батька на небесах. Коли час Його вознесіння наближався, Господь в Своїй останній урочистій промові дав прощальні настанови Своїм учням.

Коли Христос і учні пішли “аж до Віфанії”, де жили Марія, Марфа і Лазар, Він, “знявши руки Свої, поблагословив їх”. (Луки 24:50) Як закінчив говорити, Він почав возноситись, аж поки хмара не сховала Його від їхнього зору. Поки Апостоли стояли, пильно дивлячись у небо, з’явилися двоє мужів у білих одежах. Вони звернулись до присутніх, кажучи: “Галілейські мужі, чого стоїте й задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо!” (Дії 1:9-11).

Благоговійно та з великою радістю Апостоли повернулися до Єрусалиму. Вознесіння Господнє звершилося. Тепер учні почали краще розуміти деякі з Його останніх слів: “будьте відважні: Я світ переміг!” (Івана 16:33). Завдяки Христу могила втратила цілковиту перемогу. Смерть було подолано!

Після вознесіння Він з’явився жителям Америки, як це записано в Книзі Мормона. Потім в наш час Пророк Джозеф Сміт свідчив про появу Спасителя світу такими словами:

“І тепер, після багатьох свідчень, які було дано про Нього, ось свідчення, останнє з усіх, яке ми даємо про Нього: Що Він живе!” (У. і З. 76: 22-23).

Як один з Його свідків в ці останні дні, я свідчу, що Він живе й сьогодні. Він є воскреслою Істотою. Він наш Спаситель, наш Господь, Син Божий. Я свідчу про те, що Він прийде знову як наш прославлений, воскреслий Господь. Цей день не за горами. Для всіх тих, хто приймає Його як Спасителя і Господа, Його буквальне воскресіння означає, що життя не закінчується зі смертю, бо Він пообіцяв: “живу Я і ви жити будете!” (Івана 14:19)

Ця стаття була написана Президентом Езрою Тафтом Бенсоном та опублікована англійською мовою на сайті lds.org. Переклад Олени Сміт.

The following two tabs change content below.

Alyona Smith

Євангелія змінила моє життя назавжди! Я завжди відчувала, що життія має деякий глибокий сенс, але з приходом Євангелії у моє життя я дізналася, як я можу розкрити свій прихований потенціал, протистояти викликам і залишатися щасливою людиною незважаючи ні на що. Евангелие навсегда изменило мою жизнь! Я всегда чувствовала, что жизнь имеет некий глубокий смысл, но с приходом Евангелия в мою жизнь я узнала, как я могу раскрыть свой скрытый потенциал, противостоять испытаниям и оставаться счастливым человеком несмотря ни на что.
Позначки: