Мормонські храми - це одна з причин стати мормоном

Застереження: Мета цієї публікації – просто поділитися тим, у що я вірю, і запросити вас дізнатися більше. Будь ласка, не ображайтеся.

Більшість людей знають, що я є членом Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів. Через те, що цю назву важко вимовляти, нас також називають «мормонами». Це тільки тому, що ми читаємо Книгу Мормона разом з Біблією. Це ще один літопис про Ісуса Христа, тільки події відбувалися в стародавній Америці. Це дивовижна книга, яка змінила моє життя!

Але головна причина цієї публікації, це те, що мені подобається бути мормонкою, і я хочу, щоб ви дізналися чому! Тож ось 10 причин, чому вам теж варто стати мормоном. (Насправді їх мільярди, але я вирішила почати з десяти.)

1. Ісус Христос є центром нашої религії.

Багато людей вважають, що ми не поклоняємося Ісусу Христу, але ми поклоняємося. (Просто ще раз прочитайте повну назву Церкви.) Ми віримо в того ж Ісуса Христа, в якого вірять й інші християнські конфесії. Він – Син Божий і помер за наші гріхи.

2. Бог все ще говорить зі світом через Пророка.

Пам’ятаєте, в Біблії Бог прикликав пророків? І знаєте, що? Він робить це як і раніше! І в наші дні також є живий Пророк, якого звати Томас С. Монсон, і також 12 Апостолів. Джозеф Сміт був першим сучасним Пророком, який був покликаний Богом, щоб відновити Церкву Ісуса Христа на землі. Єдиний спосіб дізнатися, що на землі дійсно є Пророк, це слухати те, що він говорить, і молитися, щоб дізнатися, чи це істина.

3. Книга Мормона – ще одне свідчення про Христа.

У світі людей, де практично немає віри в Ісуса Христа (хоча є багато тих, хто вірить), це величезне благословення мати ще одне свідчення про Ісуса Христа у вигляді книги, такої самої, як і Біблія! Книга Мормона – це друге свідоцтво про те, що Ісус є Христос, і обидві книги можна читати разом, щоб дізнатися більше про те, хто Він, і як ми можемо бути схожими на Нього. Це круто! Крім того, її легше зрозуміти, тому що вона не має безлічі варіантів перекладів і трактувань, а була перекладена тільки один раз!

4. У нас немає оплачуваного духовенства.

У більшості релігійних конфесій є Єпископ або Пастор, які отримують за це плату, і вони роблять на цьому кар’єру. Але з наших більше ніж 14 мільйонів членів Церкви по всьому світі, від Пророка до Єпископа, і до звичайного члена Церкви, ніхто не отримує за це гроші. Саме через те, що ми віримо в Христа і в той порядок, який Бог використовував, щоб встановити свою Церкву, ми всі готові добровільно присвячувати більшу частину свого часу цьому служінню.

Ми також дотримуємося закону десятини, за яким 10% наших доходів іде на будівництво церков і храмів, допомогу бідним і інші церковні потреби. До того ж, Церква однакова по всьому світі. Як і має бути.

Невеличкий відступ: щоб допомогти вирішити деякі суперечки, я відчуваю, що мені варто згадати, що виділяється невелика сума на оплату витрат на проживання Пророку і Апостолам. Проте, більшість з них, коли отримали своє покликання, пішли на пенсію, завершивши успішну кар’єру. Є також посади, пов’язані з церковними ЗМІ і тому подібним, – але це не покликання. І що мені подобається, так це те, що у нас немає людей, які вчаться, щоб стати пророками, апостолами або єпископами, і побудувати на цьому кар’єру. Вони покликані Богом і присвячують свій час служінню.

5. У нас найбільша місіонерська програма, яка коли-небудь існувала!

На цей момент 74 900 місіонерів служать в 405 місіях по всьому світі. Їм за це не платять. Вони не вибирають своє призначення (Пророк і Апостоли роблять це), вони починають своє служіння в 18 років і служать протягом 18 або 24 місяців. І нам доводиться самим збирати гроші, щоб мати можливість служити на місії! Чому ми це робимо? Тому що ми знаємо, що це істинна Церква Ісуса Христа, і, що це принесе більше щастя і миру в наше життя, ніж ми коли-небудь могли собі уявити! Саме тому я служила на місії.

6. Ми знаємо, що смерть не розділяє сім’ї.

Бог відправив нас на цю землю і дав нам сім’ї, щоб ми могли вчитися і розвиватися разом. У всіх нас є потреба в родині, де б ми могли дізнатися, як уникнути зла цього світу і стати сильними. У наші дні сатана постійно нападає на сім’ї, тому що це найголовніше в нашому житті. Але чи дав би Бог нам сім’ї тільки для того, щоб після смерті назавжди нас розлучити? Звичайно, ні! Тому, коли ми одружуємося, це не на час («доки смерть не розлучить нас»), а на весь час і на всю вічність. Кожен день в 141 храмі по всьому світі сім’ї об’єднуються разом.

7. У нас є храми!

Ви, напевно, бачили Храм на картинці або в реальному житті, але це не просто будівлі, схожі на замки. У стародавні часи Бог велів Своєму народові будувати Храми, щоб здійснювати священні обряди, такі як шлюб, про який я згадувала вище. З відновленням Церкви через пророка Джозефа Сміта, будівництво Храмів знову стало заповіддю. Вони прекрасні і є Домом Господа на землі. Там ви зможете відчути спокій, навіть якщо просто будете прогулюватися на його території.

8. У нас є влада від Бога.

Ніхто не може взяти і вирішити, що у нього є влада від Бога, щоб встановити церкву. Саме так думали люди після смерті Христа та Його Апостолів. Було створено багато церков, і люди думали, що вони можуть організувати церкву як їм буде завгодно. У багатьох були хороші наміри. Але влада, яку дає Бог, щоб хрестити, проповідувати Євангелію і володіти усіма ключами для управління Його Церквою на землі, була повернута і відновлена через пророка, так само, як це було в минулі часи.

9. Ми не досконалі, але у нас одна мета.

Багато людей думають, що члени нашої Церкви мають бути досконалими як роботи-клони! Принаймні, іноді складається саме таке враження. Ніхто не досконалий, і кожен в нашій Церкві (як і в будь-який інший, якщо на те пішло) має проблеми з чимось. Нам не завжди вдається залишатися ідеально вірними своїй вірі, і ми робимо помилки, але більшість з нас мають ту ж саму мету: ми намагаємося наслідувати приклад нашого Спасителя і бути єдиними в наших вічних сім’ях.

10. Ми можемо бути щасливими завжди!

Я ні в якому разі не хочу сказати, що бути мормоном означає, що ви не будете мати ніяких випробувань. Це не правда. Але багато хто з нас може переносити свої труднощі і випробування набагато легше, завдяки знанням, які у нас є. Ми можемо бути набагато щасливішими, коли ми дотримуємося вчень Ісуса Христа і намагаємося бути кращими кожен день. Люди часто запитують мене, як мені вдається бути такою щасливою весь час; це тому, що я знаю, звідки я прийшла, чому я тут, і куди я йду.

Ну що, готові стати мормоном?! Ну, можливо, ще ні, але ви можете самі дізнатися, чи істинне те, що я тут розповіла, через вивчення і молитву.

Щоб замовити безкоштовний екземпляр Книги Мормона, натисніть тут, або знайдіть її в Інтернеті тут; або ще краще, запросіть місіонерів прийти і розповісти вам ще більше, натиснувши тут. Якщо вам трохи моторошно, спробуйте поспілкуватися з місіонерами в онлайн-чаті тут. Ви про це не пошкодуєте.

ЩО ВАМ ВТРАЧАТИ?

Ця стаття була написана Steffany Ruby Faldmo та опублікована на ldsliving.com під назвою “10 Reasons You Should Be Mormon

Українська © 2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | Englsih © 2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company.

Також ви можете прочитати інші статті на цю тему:

The following two tabs change content below.

Mila

Люблю євангелію і Церкву Ісуса Христа Святих останніх днів. Хочу, щоб усі могли відчути щастя, яке приносить євангелія. / Люблю евангелие и Церковь Иисуса Христа Святых последних дней. Хочу, чтобы все могли испытать счастье, которое приносит евангелие.